Obradio "Bitlse"

Obradio "Bitlse"

Autor: | 22/01/2016

0

Nagrađeni gitarista Miloš Karadaglić snimio je četvrti studijski album Blackbird, na kome je u saradnji sa džez, soul i pop muzičarima Gregorijem Porterom, Tori Amos, Anuškom Šankar, Serđom Asadom i Stivenom Iserlisom, snimio obrade "Bitlsa" u novom aranžmanu. Hitove liverpulskih "buba" Come together, While my guitar gently weeps, Eleanor Rigby, Fool on the hill, Let it be i naslovnu Blackbird, Miloš je snimao u legendarnom Ebi roud studiju 2, u kome su i "Bitlsi" snimali svoje ploče. Čak je koristio i autentične mikrofone za kojima su pevali Džon Lenon, Pol Makartni, Džordž Harison i Ringo Star.

Miloš je prvo izučavao klasičnu muziku i tek je dolaskom na Kraljevsku muzičku akademiju u Londonu imao priliku da se sretne sa popularnom muzikom u svom najfinijem obliku. Profesor mu je predložio da nauči "Bitls" klasik Yesterday, u aranžmanu japanskog kompozitora Torua Takemicua.

- Tada sam izučio to delo i u potpunosti se zaljubio u njega - rekao je Karadaglić, o kome je "Gardijan" posle nastupa u Rojal Albert holu napisao da je neverovatno da "sa samo jednim mikrofonom i malo pametne rasvete, jedan gitarista uspe da prostranu dvoranu pretvori u nešto intimno".

Komentari (0)

Loading
, Foto:facebook/Miloš Karadaglić hellomagazin
Tagovi: bitlsi kultura