Novi Sad kandidat za najbolju destinaciju 2016. godine

Novi Sad kandidat za najbolju destinaciju 2016. godine

Autor: | 22/01/2016

0

Novi Sad je uvršten na listu 20 turističkih destinacija Evrope koje su nominovane za titulu "Najbolja destinacija 2016", pored destinacija kao što su Rim, Pariz, London, Barselona, Prag.

Na listi su i Madrid, Nant, Brisel, Zadar, Kotor, Nikozija, Plovdiv, Beč, Milano, Atina, Berlin, Amsterdam, Edinburg i Azorska ostrva.

Na ovoj listi, kako je saopštila Turistička organizacija Novog Sada, taj grad se našao na inicijativu organizacije "Najbolje evropske destinacije"(European Best Destination), koja je prepoznala kvalitet turističke ponude Novog Sada i potencijal grada da se prezentuje u krugu najznačajnijih evropskih turističkih destinacija i kandiduje se za najbolju destinaciju na ovom prestižnom izboru na evropskom nivou.

Izbor destinacije za titulu obavlja se glasanjem na sajtu European Best Destination i traje od 20. januara do 10. februara 2016. godine.

Destinacija koja dobije najviše glasova dobiće titulu "Najbolja destinacija 2016", a biće proglašeno i kojih se devet destinacija po broju glasova rangiralo na prvih deset mesta.

Kako se navodi u saopštenju, samo prisustvo Novog Sada na listi najboljih evropskih destinacija jeste izuzetna čast, koja obezbeđuje visoku vidljivost turističke ponude Grada Novog Sada na svetskom nivou, koja se ostvaruje kroz promociju turističkih atrakcija i potencijala, imajući u vidu da je sajt ove organizacije od 2009. godine do sada posećen više od 2.500.000 puta, kao i da ima više od 70.000 pratilaca na društvenim mrežama.

Best Destination je samo jedna od kategorija izbora destinacija koje European Best Destination, evropska organizacija smeštena u Briselu, organizuje od 2009. godine.

U 2015. godini je realizovano više izbora u različitim kategorijama, od kojih bismo izdvojili izbor za "Najbolju destinaciju 2015" koju je dobio grad Bordo iz Francuske.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin