Trikovi za lepše nanošenje pudera tokom hladnih dana

Trikovi za lepše nanošenje pudera tokom hladnih dana

Autor: | 20/01/2016

0

Iako možda imate svoj savršeni puder u koji se uzdate već godinama, i koji vam nijansom i teksturom savršeno odgovara većinu vremena, kod ekstremno niskih temperatura lako može da se dogoditi da koža počne da vam deluje pojačano dehidrirano, tj. da vam se na licu pojave ljuskice kože koje pod puderom postaju posebno primetne.

1. Koristite tonik. Pre nanošenja kreme lagano prebrišite lice hidratantnim tonikom kako biste odstranili suve ljuskice s lica.

2. Strateški nanesite hidratantnu kremu. Na suve delove poput obraza slobodno nanesite hranjivi proizvod, a na masniju T zonu stavite lakši, hidratantniji fluid.

3. Preskočite puder u prahu. Preferirajte tečne i kremaste formule.

4. Pomešajte prajmer i tečni puder. Silikon iz prajmera dodatno će pomoći da koža bude glatka. Nenesite proizvod sunđerastim aplikatorom poput beauty blendera jer bi ravlačenje pudera četkicom po licu moglo dodatno da pogorša efekat ljuskavosti.

5. Ukoliko imate problema s izrazito suvom kožom i izraženim ljuskavim delovima, puder možete da razredite i s malo ulja. Birajte visokokvalitetna ulja poput argana.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota

Najnovije vesti