Za ljubitelje grčke kuhinje: Giros

Za ljubitelje grčke kuhinje: Giros

Autor: | 18/01/2016

0

Ako ste ljubitelj grčke kuhinje sigurni smo da niste propustili da probate ovaj nacionalni specijalitet.

Sastojci:

300 g mesa po izboru
sok od jednog limuna
1 kašika sušene nane
1 kašika origana
3 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
so, biber
caciki sos

Sastojci za pita-hleb:

200 g brašna

100 g integralnog brašna
2 šoljice vode
1 kašičica soli
3 kašičice maslinovog ulja

Priprema:

1. Meso naseći na tračice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu. Maslinovo ulje pomešati s limunovim sokom, dodati sušenu nanu, origano, so, mleveni biber i zgnječeni beli luk. Preliti meso marinadom i ostaviti ga u frižideru da odstoji nekoliko sati (najbolje noću).
2. U posudi za pravljenje pite pomešati brašno i so pa dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati ga s malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.
3. Testo premazati sa caciki sosom, na njega staviti meso i dodati malo sitno nasečenog crvenog luka ili neko drugo sveže povrće po izboru. Služiti uz pomfrit.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: recepti

Najnovije vesti