Da li je Šon Pen ponizio meksičku vladu i policiju?

Da li je Šon Pen ponizio meksičku vladu i policiju?

Autor: | 16/01/2016

0


Američki glumac Šon Pen izjavio je danas da je cilj snimanja intervjua s meksičkim narko-bosom Hoakinom „El Čapo“ Guzmanom bio pokretanje rasprave o politici američke vlade o ratu protiv droga.

Javnost je, međutim, više zaintrigirala činjenica da je američki glumac proveo sedam sati u planinskom skrovištu s Guzmanom, dok su najtraženijeg narko-bosa tražile meksičke vlasti.

Meksički kriminalac proveo je šest meseci u bekstvu pre nego što je uhapšen prošle nedelje.

Pen je u centru pažnje svetske javnosti posle objavljivanja intervjua u časopisu Roling stoun koji je pomogao meksičkim vlastima da lociraju El Čapa.

Američki glumac našao se na udaru kritika i da je šest meseci skrivao lokaciju na kojoj se nalazio ozloglašeni narko-bos.

- Jasno je da se meksička vlada osetila poniženom - rekao je Pen u emisiji 60 minuta na televiziji Si-Bi-Es.

On je dodao da nije odigrao nikakvu ulogu u Guzmanovom hapšenju.

- Sreli smo se nedeljama pre hapšenja, tačnije 2. oktobra, na mestu koje nije ni blizu lokacije gde je uhapšen - navodi Pen.

Mediji navode da je Guzman pristao da se sastane s poznatim holivudskim glumcem zato što je oduvek želeo da se snimi film o njemu.

Međutim, ispostavilo se da El Čapo nije bio toliko oduševljen sastankom s Penom, koliko osobom koja ih je spojila, meksičkom glumicom Kejt de Kastiljo s kojom je narko-bos otvoreno flertovao.

Intervju u magazinu Roling stoun izavao je lavinu kritika na račun holivudskog glumca. Zameraju mu što je dozvolio El Čapu da autorizuje tekst pre objavljivanja, kao i to što Pen nije profesionalni novinar kvalifikovan da izveštava o tako ozbiljnim temama.

- Kada dobijete priču koju bi želeo svaki novinar, normalno je da će to izazvati zavist u branši. Gusman je izabrao mene baš zato što nisam profesionalni novinar - odgovorio je glumac.

U poruci koju je poslao novinskoj agenciji AP, Pen navodi da nema zbog čega da se kaje, dok je u emisiji 60 minuta izjavio da mu je „žao zato što je intervuu izgubio svoj smisao“.

- Žao mi je što kritičari ignorišu poentu intervjua i trude se samo da ga dovedu u vezu s hapšenjem - izjavio je Pen.

Pen je naglasio da je samo želeo da se detaljnije pozabavi problemom droge, koju konzumiraju i mnogi Amerikanci.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Splash hellomagazin
Tagovi: šon pen

Najnovije vesti