Kako da vaša soba izgleda "fashion" na Instagramu

Kako da vaša soba izgleda "fashion" na Instagramu

Autor: | 14/01/2016

0
Instagram / alvhemmakleri

Odličan snimak unutrašnjeg prostora na Instagramu predstavlja pravu umetničku formu. Najčešće zbog osvetljenja i filtera koji moraju biti baš kako treba, ali i samog doma- jastuci moraju uvek biti paperjasti i lepog oblika, dok će sveže cveće uvek domu dati potrebnu vedrinu, koja se oseća na fotografiji.

Pored toga, dizajneri napominju da se pravljenje savršene fotke za Instagram svodi na dve ključne stvari: Držite se prirodne atmosfere i pronađite magiju u malim detaljima.

Kako biste ovladali osnovnim pravilima fotografisanja za Instagram, konsultovali smo se sa četiri velika stručnjaka iz oblasti dizajna. Pogledajte šta su nam oni rekli...

Aerin Lauder, osnivač i kreativni direktor Aerin

Fokusirajte se na detalje:

- Volim da fotografišem vinjete koji daju osećaj prostora u odnosu na čitavu prostoriju. Ako se fokusirate na deo prostorije uvek ćete imati "priču"- noćni stočić sa delovima prelepe posteljine, lampa, ramovi za slike i dekorativni aksesoari su uvek interesantniji, u odnosu na običnu fotografiju spavaće sobe.

A photo posted by @aerin on Nov 6, 2015 at 4:43am PST

Zadržite privatnost:

- S obzirom da dosta vremena provodim u kući, ali i kancelariji, često delim na Instagramu fotke iz moje kancelarije i doma. Trudim se da podelim jednu sliku koja zaista ostavlja neki utisak ili šalje neku poruku. Kada sam gost u nečijoj kući, nikada ne fotografišem prostor doma jer poštujem tuđu privatnost.

Ryan Korban, dizajner enterijera

Savršen ugao: Fotografisanje sobe sa visine je najbolji ugao jer prostor uvek dobija notu dramatičnosti.

Koristite filter:

- Prirodno svetlo je osnova, ali ja volim da obradim fotografiju sa dobrim filterima. Često koristim aplikaciju Snapspeed koja vam omogućava da profesionalno uređujete svoje Instagram fotgrafije.

Za umetnički izgled:

- Slike uvek dobro izgledaju zbog svog bogatstva boja i tehnike kojom su rađene. Takođe možete fotografisati slojeve tekstila u različitim printovima.

A photo posted by Ryan Korban (@ryankorban) on Nov 12, 2015 at 11:10am PST

Robert Couturier, dizajner enterijera

Budite neposredni:

- Iskreno, ne postoji apsolutno nijedan recept za savršenu fotografiju: Instagram se ne odnosi na umetnost, već na neposrednost, prirodnost.

Fotografije kućnih ljubimaca:

- To samo zavisi od stepena bliskosti osobe sa svojim ljubimcem, i ako je u tom trenutku pas naročito dobar i miran. Apsolutno mrzim preterano nameštenu i doteranu Instagram fotografiju, tako da nikada ne treba forsirati životinju da pozira za Instagram.

Emily Henderson, stilista za enterijere

Testirajte ga:

- Kroz rad u stilizovanju brzo sam shvatila da samo zato što nešto dobro izgleda uživo, to ne znači da će tako izgledati na fotografiji i obrnuto. Jedini način da saznate da li će komad nameštaja ili neki dekor ispati dobro na fotki je zapravo da usnimite i vidite krajnji efekat. Ne postoji neko univerzalno pravilo koje govori koje teksture i boje je najbolje kombinovati, kako bi ispale dobro na Instagramu.

Cveće je zabavno:

- Sasvim sigurno cveće uvek donese život u prostoriju, dajući prostoru novu, prijatnu energiju. Ali imati savršeno uređeno cveće na svakom stolu na vašem Instagram feedu, može da počne da izgleda nerealno. Ako imate cveće, to je odlično, ali nemojte ga stalno aranžirati i ponavljati na svojim Instagram fotografijama.

Jutarnje svetlo je najbolja vrsta osvetljenja:

- Prirodno svetlo, u jutro ili podne je najbolje osvetljenje za fotografisanje. Zato nikada ne pravite fotografije unutrašnjeg prostora uveče, jer jednostavno one nikada neće biti dobre kao one na prirodnom svetlu.

Istaknite poruku:

- Fotografisanje enterijera se odnosi na kontekst i na ono što pokušavate da prenesete. Fotografisanje iz ugla daće sobi više konteksta i omogućiti ljudima da imaju bolji osećaj prostora i poruke koju on šalje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:instagram/alvhemmakleri hellomagazin