Dobar stajling ove zime gotovo je nezamisliv bez trendi šešira

Dobar stajling ove zime gotovo je nezamisliv bez trendi šešira

Autor: | 08/01/2016

0

Dobar stajling je ove zime gotovo nezamisliv bez trendi šešira, a jedni od najpoželjnijih su oni s potpisom kultnog pariškog ateliera Maison Michel.

Kultni francuski brend osnovan 1936. decenijama je proizvodio šešire za prestižne modne kuće, od Pierre Cardina i Yves Saint Laurenta kasnih 60-ih pa sve do brendova kao što su Givenchy, Dior, Chanel, Nina Ricci i Christian Lacroix, ali novi život udahnuo mu je novi vlasnik - luksuzni Chanel - u čijem se vlasništvu nalazi od 1996., kada je spašen od propadanja.

Na mesto kreativne direktorke 2006. postavljena je Laetitia Crahay, zadužena i za kolekcije modnih dodataka i nakita u Chanel. Njene kreacije odmah su postale predmet žudnje brojnih trendseterki, a šeširi sa zanimljivim trakama, s otkačenim detaljima i u nekoliko nijansi nezaobilazan su ukras zaljubljenica u modu. Pre nego što su došli u vlasništvo Chanel, u Maison Michelu, otkrila je Crahay za Vogue, radili su isključivo po narudžbi, neretko tek jedan šešir mesečno. Iako se proces proizvodnje ubrzao, šeširi se i dalje ručno proizvode u Parizu, a cene im se penju i do 3000 evra.

Šešire Maison Michel obožavaju slavne lepotice poput Penelope Kruz, Selene Gomez, Džesike Albe i Rouzi Hantington Vajtli, a one se mogu pohvaliti zavidnom kolekcijom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/splash hellomagazin
Tagovi: moda šešir trend

Pročitajte još