Običaj je da se na Božić sprema česnica, pa evo jednog tradicionalnog recepta.
Sastojci: 600 g brašna, kašika ulja, malo svete vodice, malo soli, jaja ili med
U posudu za mešenje sipajte brašno, prstohvat soli, svetu vodicu, pa postepeno dolijte običnu vodu i umesite tako da testo ne bude ni previše tvrdo ni meko. U umešeno testo obavezno stavite novčić, a mnogi tradicionalno ubacuju i iverak od badnjaka, dren i zrno pšenice ili kukuruza, koji simbolizuju božji blagoslov za onoga u čijem se komadu nađu. Testo stavite u podmazanu tepsiju, rastanjite rukama, možete da je ukrasite detaljima od testa (krstićima, pletenicama), pecite je na 200 stepeni. Kada bude gotova, premažite je jajetom ili medom.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)