Miloš Biković: Ne mislim da sam pobožan, već grešan!

Miloš Biković: Ne mislim da sam pobožan, već grešan!

Autor: | 06/01/2016

0


Glumac Miloš Biković poštuje sve pravoslavne praznike, redovno posti i odlazi u crkvu. Ne smatra sebe bezgrešnom osobom, ali svakodnevno nastoji da postane bolji čovek.

Njegov rođeni brat Mihajlo zamonašio se kada je Miloš imao samo šest godina, a da li je on ikada razmišljao da krene njegovim stopama?

- Ne znam kako bih odgovorio na ovo pitanje. Monaštvo je težak put, ali i divan. Ne mislim ja da sam pobožan, nego da sam grešan. Taj stav da sam loš stimuliše me da budem bolji čovek, kako bih se popravio. Monaštvo ne osećam kao svoj put, zasad.

Mnogi slave Božić, ali ne poste i ne idu tog dana u crvku…

- Smisao ovog praznika nije u tome da se najedete. Niti je samo u tome da okupite porodicu, koja je tokom godine raštrkana. Deluje da od toga nema ništa važnije, ali postoji nadogradnja svih tih lepih momenata, a ona je sadržana u smislu tog praznika. Uspomene imaju tendenciju da se ulepšanju s vremenom. Tako da ovaj praznik koji je inače divan postaje još lepši kad prođe neko vreme - kaže glumac.

O tome zašto izbegava da priča o privatnom životu, Biković kaže:

- Ne želim da se njime ističem, ima previše rijalitija, još kada bi glumci počeli tako da se ponašaju to bi značilo da nema nikakve šanse za kulturu. Kultura treba da bude iznad stvarnosti.

Da li si nekada gledao neku rijaliti emisiju?

- Nisam, meni je do neverovatno dosadno i besmisleno. Publika gleda ono što im ponudite. Nije tačno da traži samo nasilje i porno sadržaj.

O svojoj populkarnosti u Rusiji priča:

- Nisam stekao popularnost kao u Srbiji jer je to ipak velika država. Rusi me ne prepoznaju na ulici koliko se to dešava u Srbiji.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin
Tagovi: miloš biković

Pročitajte još