Neka vam nova godina počne sa osmehom: Sedam trikova za blistavo bele zube

Neka vam nova godina počne sa osmehom: Sedam trikova za blistavo bele zube

Autor: | 02/01/2016

0

Zaboravite na skupe navlake  i tretmane izbeljivanja zuba i i probajte ove jednostavne i proverene metode...

Pijte što više vode. Tokom celog dana, a posebno odmah nakon konzumacije pića koja ostavljaju mrlje kao što su crveno vino, kafa i zeleni čaj. Voda će koliko toliko pomoći u ispiranju površinskih mrlja u nastajanju.

Odgovarajuća pasta. Koristite kvalitetne paste i zube perite nakon svakog obroka. Osim pasta za izbeljivanje, na tržištu postoje i paste sa sitnim plavim pigmentima koji stvaraju sloj koji reflektuje svetlost pa time stvara utisak belih zuba. Povremeno zube izribajte i sodom bikarbonom kako biste uklonili neželjene mrlje od hrane i pića.

Ruževi hladnih podtonova. Koristite kada imate priliku izražajne ruževe s plavim podtonovima poput crvenog ili boje vina. Izbegavajte sve nijanse sa žutim podtonovima poput koralnih i narančastih nijansi.

Svakog dana pojedite jabuku. Jabuka je voćka koja je izrazito zdrava za desni, ali i koja pomaže u izbeljivanju zuba. To je zato što jabuka sadrži maličnu kiselinu koja je obavezni sastojak proizvoda za izbeljivanje. Ovu kiselinu sadrže i jagode pa u sezoni jedite njih.

Pijte na slamku. Kada god imate priliku, koristite slamku za piće. Time ćete smanjiti direktni kontakt pića koje ostavlja mrlje i samih zuba.

Isperite usta vinskim sirćetom. Svako jutro pre pranja usnu šupljinu čistite vinskim sirćetom. Osim što ubija bakterije, uklanja i mrlje sa zuba. Jednostavno popite koji gutljaj i mućkajte ga po ustima.

Grickajte celer. Celer je za vaše zube dobar iz dva razloga. Prvi je da celer podstiče proizvodnju sline, a slina prirodno otklanja mrlje pa ćete logično tome, imati manje mrlja po zubima. Drugi razlog je taj što sadrži celulozu koja deluje kao prirodni piling koji čisti zube.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota zubi