Uklanja tragove umora: Maska od šargarepe za lepu, zategnutu i podmlađenu kožu lica

Uklanja tragove umora: Maska od šargarepe za lepu, zategnutu i podmlađenu kožu lica

Autor: | 01/01/2016

0

Šargarepa obiluje provitaminom A, vitaminima B i D, fosforom i kalijumom, što je čini pravom blagodeti za kožu.

Isušivanje kože u hladnim danima možete da sprečite pre svega ishranom - šargarepa je toliko dobra za ten da bi je trebalo jesti svakoga dana. Ukoliko želite da izbegnete prerano starenje kože, jedite što više biljaka sa karotenoidima kao što je šargarepa.

Osim u ishrani ova povrćka bi trebalo da se nađe i kao deo vaših beauty tretmana!

Maske od šargarepe su veoma korisne i hranljive. U kozmetici se koriste sok i kašica od ovog povrća, a prednost ima svetla šargarepa.

Maska za hidrataciju lica

Pomešajte po 1 kašiku sitnog sira, maslinovog ulja, mleka i soka od šargarepe. Smesu dobro promešajte da se sastojci sjedine, nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta, pa posle toga stavite toplu oblogu. Na kraju isperite lice hladnom vodom. Maska odgovara svakom tipu kože, hrani je i osvežava.

Botoks maska

Za pripremu ove maske biće potrebno: 1 kašika gustina, 5 kašika sveže isceđenog soka od šargarepe, 1 kašika kisele pavlake

U pola čaše vode rastvorite gustin. Sipajte u šerpicu i dodajte 100 ml ključale vode. Stavite na šporet i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Nakon toga, kad se smesa malo ohladi, dodajte sveže isceđen sok od šargarepe i pavlaku. Dobro promešajte i nanesite na očišćeno lice da deluje 25-30 minuta. Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranljivu kremu. Preostalu količinu ostavite u frižider.

Za bolji efekat masku bi trebalo da nanosite tri dana zaredom. Ona uklanja tragove umora i fine borice, koža postaje zategnuta, elastična i glatka. Ovo je odličan tretman kože lica ako želite da se spremite za neki iznenadni izlazak, sastanak ili slavlje, jer su efekti maske trenutni i vide se već posle prve upotrebe.

Maska za osveženje umorne kože lica

Pomešajte rendanu šargarepu i rendanu jabuku. Smesu nanesite na lice i ostavite da deluje 15-20 minuta. Nakon toga isperite lice mlakom vodom.

Maska za masnu kožu lica

Sitno narendajte šargarepu, pomešajte sa penom jednog belanceta i dodajte brašno da bi se napravila kašica. Masku nanesite na lice i vrat. Držite je 15-20 minuta.

Maska za umanjenje ožiljaka i fleka

Veliku šargarepu isecite na komade, a potom je stavite u blender i miksajte sve dok ne dobijete homogenu smesu.

S obzirom da šargarepe imaju veliki procenat vode u sebi, da biste dobili gustu masku koju lako možete naneti na lice, u izmiksanu šargarepu dodajte malo brašna.

Dobijenom maskom premažite lice, a pogotovu problematična područja i ostavite da deluje 10 minuta. Kožu isperite mlakom vodom i nežno je prosušite peškirom.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver/thinkstock hellomagazin