"Pronađi meru": Studenti medicine daju savete o izbalansiranoj ishrani u Maxi supermarketima

"Pronađi meru": Studenti medicine daju savete o izbalansiranoj ishrani u Maxi supermarketima

Autor: | 30/12/2015

0


Mnogi od nas svakodnevno se pitaju – da li je život koji vodim dovoljno aktivan i da li mogu nekako da poboljšam njegov kvalitet? Odgovori su bliže nego što mislimo i nisu toliko komplikovani kao što nam se čini.

Tajna je u umerenosti, u izbalansiranoj ishrani i u fizičkoj aktivnosti – to nam poručuju studenti medicine koji su pokrenuli projekat "Pronađi meru" u cilju edukacije građana o važnosti pravilne ishrane i promovisanja zdravih stilova života.

Kako se pravilno čita Uputstvo za dnevni unos kalorija koje je istaknuto na ambalaži namirnica, koliko kalorija je potrebno uneti u toku jednog dana ukoliko želimo da zadržimo telesnu masu, koja je to minimalna fizička aktivnost koja naš život može u velikoj meri učiniti kvalitetnijim – sve ovo su pitanja na koja će studenti medicine odgovarati do 15. decembra u MAXI supermarketima širom Beograda.

- Važno je da građani shvate da kalorije nisu nešto apstraktno već da ih sasvim lako možemo izračunati i na taj način pratiti njihov unos prostim uvidom u nitritivne deklaracije koje se nalaze na pakovanjima namirnica - ističe Milana Rakić, student Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Projekat "Pronađi meru" realizuju Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine – IFMSA-Serbia, Udruženje građana Delpas, a uz podršku Ministarstva zdravlja i Coca-Cola fondacije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:promo hellomagazin
Tagovi: