Lena Kovačević: Žongliram između porodice i posla

Lena Kovačević: Žongliram između porodice i posla

Autor: | 29/12/2015

0

Lena Kovačević od početka karijere neguje autentičan, originalan zvuk koji kod publike budi snažne emocije. Nedavno je objavila album "Džezeri" posvećen stvaralaštvu Momčila Bajagića Bajage, koji joj je godinama bio komšija. Ona objašnjava kako je Bajaga reagovao kada je čuo pesme

- Dopali su mu se prvo aranžmani. Dakle bio je upoznat sa projektom pre nego što je sniman vokal. S obzirom da su mu se oni zaista i iskreno svideli, nisam imala briga, jer je meni bilo najvažnije da se on slaže sa konceptom albuma, a to je kolaž popa, džeza i njegove pesme u potpuno novom duhu i tonu - kaže Lena Kovačević.

Danas se pevači susreću sa velikim izazovima kada snimaju CD. Kako je vama bilo da snimate album?

- Izazov je definitivno, u idejnom i finansijskom smislu, posebno ako se bavite nečim malkice drugačijim. Srećna sam što mogu da živim od muzike koju volim i svakim projektom verujem da napreduje i moja muzička priča. Kada se osvrnem i vidim sve što je trebalo proći zarad novog projekta uvek pomislim kako bih sve ponovo radila isto. Dakle, jedna neprestana igra.

Da li postoji mogućnost da zaigrate u filmu vašeg oca, dramskog pisca Dušana Kovačevića, s obzirom na to da ste u "Profesionalcu" pevali sa Bajagom?

- Zašto da ne, nikad se ne zna. Volela bih. Naravno, prvenstveno da pevam, nisam nikada razmišljala o glumi.

Kum vam je bio Bora Todorović. Kakva sećanja nosite na ovu glumačku legendu?

- Moj Bora je zaista deo mene i neverovatno važan uticaj je imao i ima na moj život. Porodično se volimo i družimo svi oduvek. U amanet mi je ostavio neke želje, povodom moje muzike i karijere, i svim srcem ću se truditi da ih, ako Bog da, i ispunim. Veliku podršku mi je pružao oduvek.

Koja vam je omiljena predstava vašeg oca Dušana?

- "Profesionalac".

Kako vidite stanje u muzici i srpskoj kulturi?

- Optimista sam od rođenja i neću dozvoliti da se to ikada promeni. Ako Bog da, stvari će ići nabolje. Sada je tako kako jeste, svi to znamo ali mora ići na bolje. Muzička scena se menja, lagano.

Kako usklađujete posao i porodicu?

- Žongliram. Brz je tempo zaista, i blesav ali i beskrajno lep. Trenutno završavam projekat svoje autorske muzike u Njujorku, dva singla za koje spotovi treba da se rade u inostranstvu, sa divnim poznatim producentom Godfredž Diamondom, i jedva čekam da publika čuje ove zvuke. To je nešto definitivno što će biti iznenađenje.

Da li gledate muzička takmičenja, koje vam se najviše dopada i zašto? Da li biste ponovo bili u žiriju?

- Pored dvoje male dece i tempa koji vodimo ne stižem da gledam to, a nisam sigurna da bih ponovo bila deo iste vrste šoua. Sad je već toga puno i premnogo na televiziji. - kaže Lena,

Muzičku akademiju ste završili u Amsterdamu, ali ste se vratili u Srbiju.

- Želela sam da budem blizu porodice i prijatelja, zatim mi se desila ljubav i nikada se nisam pokajala zbog povratka u Srbiju, jer je moje srce tu i to je baza. A, eto opet me putevi vode u Njujork poslom i volela bih da što više radim u inostranstvu kao i u Srbiji i regionu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Hello! hellomagazin