Sastojci za 6 osoba:
• brašno za razvijanje testa i posipanje radne površine
• dve Bramley jabuke (ukupne težine oko 450 g), oljuštene, sa izvađenim jezgrom i iseckane
• 75 g šećera u prahu
• 150 g svežih ili zamrznutih malina
Za glazuru:
• 50 g istopljenog putera
• 50 g brašna
• kašičica mlevenog cimeta
• 40 g žutog šećera
• 40 g izmrvljenih listića badema
Posuti radnu površinu brašnom i razviti testo do debljine kovanog novčića. Iseći šest krugova i staviti u šest modlica za tart, lagano pritiskajući ivice uz modlu kako bi testo lepo naleglo na svaku od njih. Odstraniti višak testa, dno probušiti viljuškom na nekoliko mesta i ostaviti u frižider da odstoji deset minuta.
Zagrejati rernu na 200 stepeni C. Posle deset minuta poređati testo u tepsiju, prekriti papirom za pečenje i peći u rerni osam minuta. Zatim skinuti papir i peći još pet do sedam minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dok se testo peče pripremiti fil.
Staviti jabuke i mleveni šećer u šerpu, prekriti poklopcem i kuvati na vatri srednje jačine uz povremeno mešanje desetak minuta ili dok jabuke ne omekšaju i ne puste sok.
Pošto jabuke omeknu dodati maline i kuvati dodatnih minut-dva. Čim puste sok skinuti sa vatre.
Za glazuru pomešati puter, brašno, cimet sve dok smesa ne poprimi oblik hlebnih mrvica. Potom dodati šećer i bademe.
U svako testo dodati miks od jabuka i malina i preliti glazurom. Vratiti u rernu i peći još deset minuta dok se ne zapeče i punjenje ne poprimi lepu boju.
Služiti toplo ili na sobnoj temperaturi sa slatkom pavlakom ili šlagom.
Slične Vesti
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)