Božićna poruka kraljice Elizabete (foto/video)

Božićna poruka kraljice Elizabete (foto/video)

Autor: | 25/12/2015

0

Svake godine u ovo vreme britanska kraljica Elizabeta Druga odgovara na božićne čestitke koje su joj stigle iz svih krajeva sveta. Takođe, najstariji evropski monarh upućuje tradicionalne praznične poruke svojoj naciji, kao i svim zemljama Komonvelta. Ovogodišnja čestitka objavljena je danas tačno u 16 časova.

Osamdesetdevetogodišnja kraljica je, kao i uvek do sada, sama napisala praznično pismo, u kojem je akcenat stavila na značaj porodice i mira.

Obraćajući se Britancima iz svog salona u Bakingemskoj palati, Elizabeta je navela da je u odlazećoj godini bilo mnogo mračnih trenutaka, poput terorističkih napada i migrantske krize, ali da svetlost može pobediti tamu i da Biblija nudi utehu. Podsetila je na reči iz Jevanđelja po Jovanu koje se često čitaju tokom božićne mise i nude veliku nadu, kao i na obeležavanje sedam decenija od završetka Drugog svetskog rata, koje je u Britaniji bilo veoma svečano i dostojanstveno.

Elizabeta, njen suprug princ Filip i ostali članovi porodice dočekali su božićno jutro u Vestminsterskoj opatiji, a ove dane tradicionalno provode na imanju u Norfolku. Tamo su i princ Vilijam, vojvotkinja Kejt, Džordž i Šarlota. Mala princeza je u godini na izmaku svakako bila najsvetliji trenutak u životima svih članova kraljevske porodice.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić guliver/getty

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti