Novogodišnji Coca-Cola karavan krenuo u misiju sakupljanja knjiga za decu bez roditeljskog staranja

Novogodišnji Coca-Cola karavan krenuo u misiju sakupljanja knjiga za decu bez roditeljskog staranja

Autor: | 23/12/2015

0

Novogodišnji humanitarni Coca-Cola karavan posetio je Beograd i uz pomoć velikog broja građana, učenika i poznatih ličnosti prikupio više hiljada knjiga za decu bez roditeljskog staranja. Prikupljene knjige namenjene su Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, kao i Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu. U saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kompanija Coca-Cola je preuredila po jednu prostoriju u 10 domova širom Srbije  u kojoj će deca imati prilike da se druže, čitaju i rastu.

- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podržava kompanije i preduzeća koja dobrovoljno nadilaze svoje ekonomske ciljeve i humanitarnim aktivnostima se uključuju u rešavanje društvenih problema. Zbog toga Ministarstvo sa zadovoljstvom učestvuje u novogodišnjem humanitarnom karavanu, novoj akciji kompanije Coca-Cola. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zahvalno je svakoj kompaniji koja prepozna značaj društvene odgovornosti i angažuje se na negovanju humanih vrednosti u zajednici u kojoj posluje - navode u resornom ministarstvu.

Beograd je bio prva stanica karavana, koji će posetiti ukupno 10 gradova Srbije. Posetioci karavana u Beogradu, održanog ispred Ušće šoping centra, imali su priliku da se druže sa Jutjub zvezdama, uživaju u nastupu finalista ovogodišnjeg X Faktora, kao i da se slikaju sa Deda Mrazom, a najmlađi posetioci koji su doneli knjige su dobili i simbolične poklone.

- Beograđani su još jednom dali izuzetan doprinos karavanu i pridružili se našoj dobrotvornoj misiji i mališanima u domovima ove novogodišnje praznike učinili posebnim. Karavan nastavlja svoj put koz Srbiju i izuzetno smo ponosni što je veliki broj opština, škola, kulturnih institucija i poznatih ličnosti odlučio da se priključi i što zajedno doprinosimo plemenitom cilju. Prepoznajući značaj naše ideje, veliku podršku pružili su nam izdavačka kuća `Laguna`, kao i kompanije Canon i DexyCo, kao partneri karavana - izjavila je Milica Stefanović, predstavnica kompanije Coca-Cola.

Akciji prikupljanja knjiga pridružile se su gradske opštine Lazarevac, Grocka, Mladenovac i Vračar, kao i osnovne škole "Kralj Petar II Karađorđević", "Rade Končar", "Petar Petrović Njegoš" i "20 oktobar".

Humanitarni Coca-Cola karavan podržali su Aleksa Jelić i Nigor.

- Došao sam da podržim humanitarni Coca-Cola karavan, i doneo sam svoju omiljenu knjigu iz detinjstva koju sam čuvao celog života. Voleo bih kada bi karavan mogao svakog meseca da dolazi u gradove Srbije - rekao je Aleksa.

- Često sam viđen na humanitarnim akcijama i drago mi je što učestvujem, pogotovo danas, kada je reč o deci bez roditelja. Deca su nešto najradosnije i najčistije, i bilo kakav vid pomoći njima dobro dođe. Doneo sam knjige koje sam čitao pre 14 godina i nadam se da će deca uživati, kao i ja, kad sam bio mali - dodao je Nigor.

Komentari (0)

Loading
, Foto:promo hellomagazin
Tagovi: coca cola