Australija - top destinacija za 2016. godinu

Australija - top destinacija za 2016. godinu

Autor: | 22/12/2015

0
Sidnej

Za razliku od dosadašnje tradicije objavljivanja top liste turističkih destinacija za sledeću godinu, Conde Nast Traveler ove godine za posetu preporučuje samo jedno mesto. U pitanju je Australija, mesto na kojem “ništa nije nemoguće”.

Condé Nast Traveler naročito ističe Kanberu – grad koji se može pohvaliti bogatom kulturnom scenom, Festival opasnih ideja (Festival of Dangerous Ideas) u Sidneju tokom kojeg vodeći mislioci Australije raspravljaju o važnim svetskim pitanjima, festival moderne umetnosti MONA FOMA na Tasmaniji i Adelejd, u kojem se može naći izvrsno vino.

Dok ste u zemlji, bilo bi poželjno i da probate australijski doručak koji se sastoji od poširanih jaja i/ili slanine, posluženih sa pasiranim avokadom, spanaćem ili pečurkama. Ne zaboravite ni uštipke sa kukuruzom, a najbolju kafu probaćete u Melburnu.

Zbog jakog australijskog dolara i visokog životnog standarda ova zemlja do sada je bila skupo mesto za posetu, ali bi situaciju mogao prilično da promeni nagli pad vrednosti dolara u 2015. godini.

Najveći broj turista u ovu zemlju stiže sa Novog Zelanda, iz Kine, Velike Britanije i SAD.

Kanbera

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin