Ako je dobro za princeze i kraljice...Tajne lepote slavnih kraljevskih dama

Ako je dobro za princeze i kraljice...Tajne lepote slavnih kraljevskih dama

Autor: | 19/12/2015

0

Dame s dvora oduvek su izgledale bespriekorno i negovano, upravo zato možemo da verujemo trikovima koje su koristile ili još uvek koriste na svojoj koži.

Časopis Marie Claire otkriva tajne iz kozmetičkih torbica naljepših dvorskih dama!

Kraljica Elizabeta II

Svi znaju da kraljica obožava ruž za usne, a najdraži su joj oni marke Clarins. 1952. za nju je napravljena posebna nijansa crvenog ruža s plavkastim odsjajem, pod nazivom The Balmoral Lipstick. Ruž je tražila da se napravi kako bi joj išao uz lentu.

Grejs Keli, princeza od Monaka

Prekrasna glumica i princeza bila je opsednuta kremom za ruke koju je nanosila non-stop. Uvek je govorila kako se godine najviše vide na ženskim rukama pa joj je hranjiva krema uvek bila pri ruci.

Princeza Dajana

Lepa princeza Dajana bila je elegantna žena koja je uvek pazila na svoj izgled. Obožavala je plavu olovku za oči, dok je od toga nije odgovorila šminkerka Meri Grinvel koja je objasnila kako plave oči i plava olovka ne idu zajedno. Dva puta na dan je čistila kožu i nanosila tonik i hidratantnu kremu - tu rutinu nikad nije preskakala. Svoj lep izgled mogla je zahvaliti zdravoj ishrani i vežbanju, a odustala je i od alkohola kako bi joj koža uvek bila besprekorna.

Marija Antoaneta

Razmažena Maria za predivnu kožu i porculansku ten koristila je jednostavnu masku koju neke žene koriste i dan danas. Masku je pravila od dve kašike konjaka, 75 grama mleka u prahu, jednog belanca i soka jednog limuna. Konjak stimuliše cirkulaciju i sužava pore, belance popravlja stanje kože, a mleko utiče na preterano lučenje sebuma. Sok limuna je odličan piling i posvetljuje kožu pa ova maska zaista ima smisla.

Vojvotkinja Kejt Midlton

Zanosna Kejt osvojila je srca javnosti svojom jednostavnošću koja se očigledno i u njenoj kozmetičkoj torbici. Premda su joj dostupni najluksuzniji kozmetički proizvodi, Kejt je i dalje verna nekim preparatima koje je koristila i kad je bila devojka. Tako kožu maže hidratantnom kremom Nivea Pure&Natural Moisturizing Creme, a protiv prvih borica bori se uljem ruže koje obožava.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs guliver/gettyimages/splash