Mila Jovović danas slavi 40. rođendan

Mila Jovović danas slavi 40. rođendan

Autor: | 17/12/2015

0

Mila Jovović danas slavi 40. rođendan. Glumica je karijeru započela kao model, a prvu kampanju za "Revlon" uradila je kada je imala samo 11 godina.

Iako je svetsku slavu stekla kao glumica, Mila se oprbala i u muzici, pa iza sebe ima i jedan objavljen album "Božanstvena komedija" iz 1994. godine.

Mila je rođena u Kijevu, 17. decembra 1975. godine, kao Milica Jovović. Njen otac, Bogdan Jovović je lekar iz Srbije, a njena majka Galina Loginova Jovović je ruska glumica. Neposredno nakon njenog rođenja, porodica se preselila u London, a zatim i u Ameriku, a kada je Mila imala šest godina nastanili su se u Los Anđelesu.

Tu ju je i zapazio slavni američki fotograf Ričard Avedon, koji ju je predstavio u Revlonovoj reklami "Najnezaboravnije žene sveta". Sa 12 godina, našla se na naslovnoj strani italijanskog magazina "Lei", nakon čega je i krenula njena uspešna karijera modela.

Mila se do sada našla na naslovnicama prestižnih modnih magazina poput "Vogue", "Glamour", "Elle", "Bazar", "Cosmopolitan" i mnogih drugih. Na modnim pistama, Mila je nosila revije napoznatijih modnih kuća poput "Kristijan Dior", "Versače", "Etro", i onih komercijalnijih kao na primer "Mango", "Banana Republik" i drugi.

Podjednako uspešnu karijeru na filmu započela je, već naredne 1988. godine, u filmu "Noćni voz za Katmandu" gde je imala sporednu ulogu.

Tek će filmom "Povratak u Plavu lagunu" skrenuti pažnju publike i kritike, koja ju je nominovala u kategorijiji najbolje mlade nade.

Međutim, tek je glavna uloga u filmu "Peti element" pozicionirao Milu na "A listu" holivudskih glumica, a doneo joj je i sreću na privatnom planu.

Mila se udala za reditelja ovog naučno-fantastičnog klasika, ali brak sa Likom Besonom trajao je samo dve godine. U tom periodu Beson režirao je film "Jovanka Orleanka" u kom je Mila takođe igrala naslovnu ulogu.

Ipak, emotivnu sreću i ispunjenost Mila je pronašla uz britanskog reditelja Pola Andersona, sa kojim je snimila pet nastavaka filma "Pritajeno zlo". Takođe, ostvarila je i zapaženu ulogu u filmu Vima Vendersa "Hotel od milion dolara".

Mila i Pol imaju dvoje dece, osmogodišnju Ever Gabo i Dašel Edon.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Guliver/Getty Images
Tagovi: Mila Jovović