Nega kože: Licem u lice sa zimom

Nega kože: Licem u lice sa zimom

Autor: | 15/12/2015

0

Dolaze sve hladniji dani, a centralno grejanje, hladan vetar i niske temperature ubrzo će uzeti danak i ugroziti najizloženiji deo vašeg tela, posebno lice. Pre nego što prepoznate prve znake iritacije kože, zategnutost, crvenilo i perutanje, započnite sa adekvatnom negom.

Na dehidraciju kože utiče bezbroj faktora, pa je poslednja stvar koja vam je potrebna grubo čišćenje. To ne znači da bi do proleća trebalo da zaboravite na eksfolijaciju i piling, jer su to i dalje najdelotvornije metode za uklanjanje nečistoće i mrtvih ćelija. Glatka koža bolje reflektuje svetlost i posle pilinga vaše lice će bukvalno zasijati. Jedino što tokom zime morate da budete posebno pažljivi. Postoji mnogo načina za temeljan piling, od tradicionalnih abrazivnih preparata do glikolnih i salicilnih losiona.

Ukoliko ne želite da koristite grublje preparate za eksfolijaciju, isprobajte blage losione za čišćenje, koji sadrže salicilnu kiselinu iz kore vrbinog drveta. Ova korisna supstanca ključni je sastojak mnogih preparata za piling i odgovara većini tipova kože. Postoje i proizvodi za najosetljivije tipove kože, na primer, gel na bazi šećera, koji se lako ispira i idealan je za korišćenje u nepovoljnim zimskim uslovima.

Zimi, stvaranje novih, finih bora i brazdica na licu nije nužno povezano sa starošću. Možda vaša koža bukvalno vapi za vodom, a nedostatak vlage uzrokuje prerano starenje ćelija kože. Unos velike količine tečnosti od vitalnog je značaja, ali morate pronaći način da tu vlagu zadržite.

Dobra hidratantna krema rešava taj problem i zaustavlja isparavanje vode sa površine kože. Vaše lice će izgledati punije, jedrije i glatkije, a na neko vreme ćete odložiti i pojavu znakova starenja.

Moraćete, ipak, da preispitate svoj izbor proizvoda za ovo doba godine, jer su spoljašnji uslovi vrlo izazovni. Najnoviji superhidratantni preparati sadrže moćnu kombinaciju antioksidanata, komponenti za umirenje kože i dokazanih ovlaživača, kao što su glicerin, ekstrakt kokosa, urea i hijaluronska kiselina.

Birajte proizvode bogate fosfolipidima, hijaluronskom kiselinom i prirodnim hidratantnim faktorima, jer će ova jedinjenja stvoriti barijeru između kože i surovih zimskih uslova.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos

Najnovije vesti