Novak: Blagosloven sam što sam imao podršku porodice dok sam odrastao

Novak: Blagosloven sam što sam imao podršku porodice dok sam odrastao

Autor: | 13/12/2015

0


Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je ključ njegovih uspeha ljubav koju oseća prema tenisu, ali i podrška njegovih najbližih.

- Blagosloven sam što sam imao podršku porodice dok sam odrastao. Verovali su u mene i sanjali sa mnom. Zbog njihovog poverenja, ljubav i i podrške, sav trud koji sam uložio, isplatio se i moj najveći san je postao java. Postao sam jedan od najboljih tenisera na svetu - rekao je srpski igrač.

Već je postao jedan od najboljih tenisera svih vremena i došao u poziciju da može da utiče na decu i mlade koji žele da počnu da se bave ’belim sportom’.

- Sjajna stvar u sportu jeste što deca imaju šansu da iskuse pobede i poraze u bezbednim okolnostima. Sport im može dati šansu da nauče da budu deo tima, da budu pošteni pobednici, da nauče da se vrate posle poraza i da se nose sa neprijatnim iskustvima kakve su, na primer, povrede. Sport takođe uči decu koliko je važno da naporno rade, iako to ne znači da će uvek pobeđivati. S druge strane, zabavan je i dobar način da provede vreme sa prijatelji, usavršavate veštine i ostane u kondiciji - zaključio je Đoković.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Instagram hellomagazin

Najnovije vesti