Krambl sa jabukama i sirom

Krambl sa jabukama i sirom

Autor: | 11/12/2015

0

Sastojci za 6 osoba:

• 750 g jabuka

• 100 g smeđeg šećera
• dve kašičice fino seckanog konzerviranog đumbira
• 300 g jagoda
• 100 g neslanog putera, i malo za podmazivanje
• 250 g prosejanog brašna
• 100 g po mogućstvu čedar sira
• rendana kora jednog limuna
• 75 g krupnog smeđeg šećera
• kašika meda

Ugrejte rernu na 190°C. Oljuštite jabuke i očistite ih od semenki. Isecite ih na kriške debljine jedan centimetar i poređajte u namašćen pleh za pečenje. Poprskajte jabuke šećerom i đumbirom i ravnomerno poređajte jagode po njima.

Isecite puter na manje komadiće koje ćete staviti u posudu za mešanje zajedno sa brašnom. Mesite prstima dok smesa ne postane mrvičasta.

Zatim izmrvite sir, pravo iz frižidera, umešajte rendanu koru jednog limuna i krupni braon šećer. Lagano rasporedite izmrvljeno testo preko voća.

Pecite kolač u zagrejanoj rerni trideset minuta, zatim ga izvadite, prelijte medom i vratite u rernu da se peče još pet do deset minuta, vodeći pri tom računa da sloj izmrvljenog testa ne zagori.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti

Najnovije vesti