Sastojci za 6 osoba:
• 750 g jabuka
• dve kašičice fino seckanog konzerviranog đumbira
• 300 g jagoda
• 100 g neslanog putera, i malo za podmazivanje
• 250 g prosejanog brašna
• 100 g po mogućstvu čedar sira
• rendana kora jednog limuna
• 75 g krupnog smeđeg šećera
• kašika meda
Ugrejte rernu na 190°C. Oljuštite jabuke i očistite ih od semenki. Isecite ih na kriške debljine jedan centimetar i poređajte u namašćen pleh za pečenje. Poprskajte jabuke šećerom i đumbirom i ravnomerno poređajte jagode po njima.
Isecite puter na manje komadiće koje ćete staviti u posudu za mešanje zajedno sa brašnom. Mesite prstima dok smesa ne postane mrvičasta.
Zatim izmrvite sir, pravo iz frižidera, umešajte rendanu koru jednog limuna i krupni braon šećer. Lagano rasporedite izmrvljeno testo preko voća.
Pecite kolač u zagrejanoj rerni trideset minuta, zatim ga izvadite, prelijte medom i vratite u rernu da se peče još pet do deset minuta, vodeći pri tom računa da sloj izmrvljenog testa ne zagori.
Pročitajte još
Zlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte višeDelta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)