Ana Pendić-Radoš: Vreme provedeno sa porodicom je uzbudljivije od svakog izlaska

Ana Pendić-Radoš: Vreme provedeno sa porodicom je uzbudljivije od svakog izlaska

Autor: | 09/12/2015

0

Posle dve godine pauze, voditeljka Ana Pendić vratila se svom poslu u emisiji "Paparaco lov", a televizijski adrenalin tokom pauze zamenila je izazovima koje nosi majčinstvo. Iako je navikla da radi još od tinejdžerskih dana, prvo kao manekenka, a potom i voditeljka, sve ambicije rado je zamenila obavezama prema suprugu Vojkanu Radošu, ali prvenstveno prema njihovoj dvogodišnjoj kćerki Sari.

- Već dve godine Sara je sa mnom skoro dvadeset četiri sata svakog dana. Nikad se nisam odvojila od nje duže od nekoliko sati. Jako sam zahvalna što sam imala priliku da vidim njen prvi osmeh, da budem tu kada joj je izašao prvi zubić, da čujem prvu reč, pomognem joj da napravi prvi korak. To su iskustva koja ne bih menjala ni za jedan posao, izlazak, odlazak kod frizera ili šta već žene rade dok im bebisiterke čuvaju decu. Ni povratak poslu nije mnogo promenio naše svakodnevne rituale, jer moj deo posla u "Paparaco lovu" nije zahtevan, tako da snimam jednom nedeljno kada je Sara kod mojih roditelja - počinje priču ponosna majka, koja tvrdi da je sa rođenjem kćerke drastično promenila život.

- Radim i zarađujem od svoje šesnaeste godine, volim da se družim i izlazim i da imam deo dana samo za sebe. I onda se preko noći sve promeni. Prestala sam da radim, nisam imala vremena ni za sebe, ni za Vojkana, ni za prijatelje. Dojila sam je godinu dana, pa nisam mogla ni da izlazim iz kuće. Jedva sam pronalazila vreme da operem kosu, a kamoli da čitam knjigu, o pozorištu i bioskopu da i ne govorim. Onda u jednom trenutku stvari počinju da se vraćaju na svoje mesto.

Poznata tridesetdevetogodišnjakinja priznaje da ima klasičan roditeljski osećaj da njena devojčica prebrzo raste, o čemu često razgovara sa suprugom kome vreme posvećuje kada njihova mezimica ode na spavanje.

- Naše vreme je uveče kada Sara zaspi. Uglavnom gledamo filmove, rešavamo neke tekuće stvari ili radimo šta nam u tom trenutku prija. Još je nismo ostavili na spavanju kod baka i deka, ali valjda će se i to uskoro dogoditi - tvrdi Ana, koja nam je otkrila zbog čega se sa suprugom najčešće raspravlja.

- Oboje smo vrlo tvrdoglavi i obično od neke gluposti nastane rasprava jer nijedno od nas neće da popusti. Vojkan kao Lav u horoskopu stalno misli da je u pravu, da je jedino njegovo mišljenje ispravno, a to je nešto što me izluđuje. Nesuglasice obično nastanu zbog toga što ja smatram da on ne provodi dovoljno vremena u kući i sa Sarom. Da li su rasprave dobre za brak, kako se obično tvrdi, ne znam, ali svakako to nije nešto u čemu bilo ko uživa - iskreno je jedno od zaštitnih lica televizije "Pink". U suprugu prvenstveno vidi dobru i pozitivnu osobu.

- Vojkan zrači vedrinom koju sam primetila već na prvi pogled i kojom me je osvojio. Stalno je nasmejan, voli ljude i život i uvek je spreman na akciju. Uz to je vredan i odgovoran muškarac.

Ana je u vaspitavanju kćerke mnogo je popustljivija od supruga iako je mislila da će situacija biti obrnuta. Međutim, ograničenja u njihovoj kući, za sada, postavlja tata.

- Što više vreme prolazi, sve sam slabija na Saru. Kao i svaka majka smatram da je moje dete najdivnije na svetu. Ali, ovo je period kada je jako zahtevna, sve želi da vidi, proba, oseti. Hiljadu puta dnevno me pita: "Mama, šta je to?". Generalno je dobra, blagog i pitomog karaktera, a, sa druge strane, ima i svoje bubice. Desilo se nekoliko puta da me iznervira, ali me onda moja mama razoruža rečenicom da sam i ja bila ista u njenom uzrastu.

Iako joj je novo životno poglavlje donelo i nov način života i drugačije obaveze, Ana tvrdi da se ne odriče vremena koje je samo njeno i pored velike posvećenosti svojoj devojčici.

- Vojkan i ja imamo dogovor da je jedno veče u nedelji moje. Tada se obično doteram i idem da se vidim sa prijateljima ili pogledam neku izložbu, reviju ili odem na žurku. Ne ostajem do kasno kao nekad, jer imam alarm koji svakog jutra viče: "Mama, dođi!" U početku izlasci su mi nedostajali, ali sve više shvatam koliko je to što imam kod kuće lepše, kvalitetnije i uzbudljivije od svakog provoda - objašnjava lepa plavuša i tvrdi da polako dolazi vreme kada ozbiljnije planira da se posveti karijeri.

- Sa životnim fazama menjaju se i prioriteti. Posle Sarinog rođenja, ona je bila centar mog sveta, ali došlo je vreme da se radi. Posao mi jako prija, što zbog promene u svakodnevnoj rutini, što zbog toga što "Pink" doživljavam kao drugu kuću, volim svoj posao i ljude sa kojima radim. Da bi čovek bio dobar i srećan roditelj, neophodno je da bude ostvaren na svim poljima, a posao je svakako jedno od njih. Ove sezone rad u "Paparaco lovu" savršeno mi odgovara, ali sledeće godine planiramo da upišemo Saru u vrtić, pa se nadam i novim projektima.

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!