Prepelica u sosu od narandže

Prepelica u sosu od narandže

Autor: | 08/12/2015

0

Sastojci za 4 osobe:

• četiri prepelice

• četiri režnja slanine
• jedan crni luk
• dve kašike ulja
• jedna narandža
• pola limuna
• dve kašike likera
• majčina dušica
• so

Prvo je potrebno flambirati prepelice kako bi im se uklonile i najsitnije dlačice. Svaku posolite i uvijte u šnit slanine koji ćete pričvrstiti. Sitno iseckajte crni luk. Na zagrejanom ulju ispržite prepelice uvijene u slaninu, izvadite ih, pa zatim propržite crni luk.

Prepelice vratite u šerpu, dodajte sok od narandže i pola limuna, kao i liker i svežu majčinu dušicu i ostavite na šporetu petnaest do dvadeset minuta.

Na kraju izvadite prepelice, staviti ih u činiju, a sos ostavite da se kuva dok ne dostigne željenu gustinu, pa ga prelijte preko prepelica.

Komentari (0)

Loading
Hellomagazin.rs Guliver / ThinkstockPhotos
Tagovi: recepti