Sastojci za 4 osobe:
• četiri prepelice
• jedan crni luk
• dve kašike ulja
• jedna narandža
• pola limuna
• dve kašike likera
• majčina dušica
• so
Prvo je potrebno flambirati prepelice kako bi im se uklonile i najsitnije dlačice. Svaku posolite i uvijte u šnit slanine koji ćete pričvrstiti. Sitno iseckajte crni luk. Na zagrejanom ulju ispržite prepelice uvijene u slaninu, izvadite ih, pa zatim propržite crni luk.
Prepelice vratite u šerpu, dodajte sok od narandže i pola limuna, kao i liker i svežu majčinu dušicu i ostavite na šporetu petnaest do dvadeset minuta.
Na kraju izvadite prepelice, staviti ih u činiju, a sos ostavite da se kuva dok ne dostigne željenu gustinu, pa ga prelijte preko prepelica.
Pročitajte još
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte višeProleće u dvorištu Verice i Veljka podno Avale, na samom ulazu u raj čeka vas iznenađenje FOTO
Dvorište Verice Rakočević je predivno
18/04/2024
Saznajte višeSok od nara je moćan zaštitnik: 5 razloga zbog kojih je važno da bude jutarnja rutina
Sok od nara čuva zdravlje
18/04/2024
Saznajte višeBogata je kalcijumom i magnezijumom, a ne goji: Tajna vitke linije Ive Štrljić je u ovoj namirnici
Užina Ive Štrljić je ovo povrće
17/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)