Pet posebnih mesta koja bi trebalo posetiti u Londonu

Pet posebnih mesta koja bi trebalo posetiti u Londonu

Autor: | 07/12/2015

0

Kad ste u modernom velegradu ponekad je vrlo teško skrenuti s rute na kojoj se nalazi većina znamenitosti i pronaći neka zaista posebna mesta. Ali ako samo malo zastanete, skrenete iza ćoška, otkrićete prave bisere kojih nema u turističkim vodičima. Danas pišemo o pet najlepših, ne toliko "izvikanih" mesta u Londonu na koje obavezno morate "baciti" pogled.

Katedrala Svetog Pavla

Ova crkva prepoznatljiva je gotovo kao Big Ben i svake godine razgledaju je milioni turista. Međutim, nemojte odmah ući unutra, kao što to radi većina posetilaca. Zastanite ispred katedrale i dajte joj malo vremena da vas osvoji svakom linijom i idejom arhitekte Kristofera Rena koji je izgradio još 52 crkve u Londonu.

Zalazak sunca s mosta Voterlu

Da, Kinksi su još davno bili u pravu. S pogledom na Sautbenk, Londonsko oko, Vestminster, Keneri Varf, pogled s mosta Voterlu govori samo koliko ovaj grad sjajan može biti. Ovo mesto posebno je lepo u sumrak, a neki ga čak nazivaju i rajem.

Sajon kuća

Sagrađena 1760. godine, ova kuća dominira ogromnim parkom koji je okružuje. Izgleda kao da pripada nekom posve drugom vremenu, što su zapazili i filmski reditelji s obzirom na to da su u njoj snimali filmove "Ema", "Gosford Park" i mnoge druge. U parku se nalazi i nekoliko izuzetno retkih biljaka, što ceo ovaj kompleks čini još posebnijim.

Ričmond park

Iako vam se dolazak do parka može činiti kao veliki izazov, uveravamo vas da ste još u Londonu. Otvorena polja, bogate šume i stada jelena koja nesmetano lutaju Ričmond park čine mestom koje morate videti.

Ružin vrt kraljice Meri

S gotovo dvanaest hiljada ruža poređanih u 85 redova, ovo područje je poput bajke. Pogotovo kada su cvetovi u punom cvatu.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: london putovanja