Predstava koja će vas očarati, ali i začarati – "Damski gambit"

Predstava koja će vas očarati, ali i začarati – "Damski gambit"

Autor: | 03/12/2015

0

Pet najbržih čitalaca koji nam se jave porukom na našoj Fejsbuk stranici osvojiće po dve karte za predstavu "Damski Gambit", koja se igra 14.12.2015. u 20 časova u UK "Palilula".


Ova komična duodrama, sa melodramskim primesama, vodi nas u priču o dve drugarice, koje se celog života međusobno takmiče da pokažu koja je bolja osoba, uspešnija ličnost i veća zavodnica.
Dve žene iz dva različita društvena miljea Jaca - Jelica Kovačević i Maca - Miljana Gavrilović, odrasle zajedno sazrevajući jedna uz drugu, nastavile su da žive živote pune kompleksa i nemoralnih opusa. Žive u prevari i uspevaju jedna drugoj da zagorčaju život sitnim i krupnim spletkama.

Jelica Kovačević kaže da je njen lik, Jaca, potpuno supotan njoj:

- Ona je osoba koja je apsolutno suprotna meni, ne znam kako bih sa njom uspela da izgradim bilo kakav odnos, verovatno da bih je posle prve njene pokvarene namere izbrisala zauvek!, priča Jelica i nastavlja:

- Kada gledam Macu i Jacu i pričam o njima sa strane, doživljavam ih kao blesave, vrlo "opičene" žene, a volim ih zaista sve više i više! One jednostavno postoje u mom životu kao dve luckaste žene koje žive u svom filmu i suštinski uživaju u svojim svađama, prevarama, ogovaranjima i nadmetanjima. To je pogled sa one, komične, strane. Ali kada se udubim, bude mi ih jednostavno žao što će zauvek ostati u začaranom krugu i odnosu kakav su izgradile. – Objašnjava Jelica.

Miljana Gavrilović tumači lik Mace, za koju kaže da je potpuno različita od nje, ali da ih povezuju osobine kao što su snalažljivost, borbenost i upornost.

- Postoje i razlike koje nas dijametralno odvajaju: Maca je sklona porocima, feminizmu i prikrivanju nezadovoljstva kroz posao, jer nije uspela da stekne stručno obrazovanje. Ja sam, recimo, potpuno drugačija.
S jedne strane, interesantno je i to što sam privatno flegmatik i probleme rešavam “za stolom”, dok je Maca, lik koji igram, neprekidni inicijator svađe. Ona izazivanjem konflikta samo odlaže svoj problem, ne rešava ga. Ja sam u emotivnom smislu kompletno ispunjena, dok je ona usamljena i razočarana. Dakle, pronaći se u tekstu ili ulozi bio mi je izazov, ali ujedno i rasterećenje, jer sve što držim danima u sebi, kroz Macu, na sceni imam i priliku da izbacim iz sebe!, kroz smeh priča Miljana.

Predstava je uspela da baci na kolena sve gledaoce u UK "Palilula", na sceni Stamenković, i osvoji njihova srca, a najveća potvrda je aplauz koji je trajao od početka do samog kraja izvođenja.

Muziku za predstavu je radio Saša Dragić, a songove izvode Marija Volonti i Danica Karić. Predstava je rađena po tekstu Božidara Peševa, dok je režiju preuzeo Milan Kovačević.

Dobitnike karata ćemo obavestiti preko Fejsbuka gde mogu da ih preuzmu.

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Nemanja Obradović