Osamdesete se vraćaju - osam trendova koji to dokazuju

Osamdesete se vraćaju - osam trendova koji to dokazuju

Autor: | 02/12/2015

0

Ah, 1980. Period od 1980. do 1989. bio je ispunjen velikim naramenicama, debelim čarapama, šljokicama, i (naravno) velikom količinom neon boje. Ali, s obzirom na ciklične prirode mode, došlo je vreme da trendovi iz osamdesetih ponovo ožive i na pisti i na ulici. Od Balmainovih naramenica do veza na jaknama i pantalonama, zavirite u osam različitih trendova iz 1980. koji imaju svojih pet minuta.

Naramenice

Zahvaljujući Balmainu koji uključuje jaka ramena na skoro svakom odevnom komadu, čini se da trend velikih naramenica ima svoj pravi povratak. Da bi zadržale moderan izgled, preskočite obimne pantalone i pokušajte da svilenkastu bluzu sa naramenicama ušuškate u uske farmerke sa visokim strukom i odaberite par cipela sa visokom štiklom ili platformom.

Prilagođene teksas jakne

Ako niste imali jaknu od teksasa koja je pokrivena natpisima, iglama ili zakrpama tokom osamdesetih, verovatno ste radili nešto loše. Sada, nakon dve decenije hrabar teksas se potpuno vratio. Da postignete izgled iz osamdesetih prilagodite svoju teksas jaknu, ali obratite pažnju da teksas nije previše taman.

Metalik naočare

Svetlucavi i metalik komadi bili su veliki deo pop kulture tokom 1980-ih. Reflektujuća stakla igraju u velikom stilu ove sezone.

Bele cipele

Tokom 1980-ih, u trendu su bile bele čizme i cipele. Nakon toga, oni su široko smatrane upadljivim i prilično su nestale sa modne scene. Tokom poslednjih nekoliko sezona, brendovi kao što su Isabel Marant i Celin stvaraju svoje verzije, a Street Style zvezdice ih kombinuju sa različitim odevnim komadima u svakoj sezoni.

Zlatna

Džinovske lamirane jakne, haljine i sjajne suknje su uobičajena odeća iz 1980. Sada, tkanine su se malo smirile, ali dizajneri ih koriste ove sezone za šortseve, kilote koje se kombinuju sa neutralnim odevnim komadima.

Široki pojasevi

U '80 -im, široki pojasevi u struku su se nosili u kombinaciji sa balon pantalonama visokog struka. Dizajneri kao što su Isabel Marant i Balmain su u velikoj meri zaslužni što su široki pojasevi opet moderni.

Karneri

Karneri se vraćaju ove sezone, zahvaljujući modnim kućama Balamin i Isabel Marant. Previše ženstveni, ili previše retro, karneri su novi moderni talasi u jesenjoj i zimskoj sezoni.

Šljokice

Sjajne šljokice su veliki hit decenije, a dizajneri kao što su Balmain, Ashish, Rodarte, Jill Stuart, pa čak i J. Crew, vratili su ih u svojim kolekcijama. Kada se igrate ovim trendom izaberite jedan komad od šljokica, a osatatak zadržite u osnovnim bojama.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Getty Images hellomagazin
Tagovi: Balmain