Sakupljeno 74.000 evra za pomoć zbrinjavanju terminalno obolelih onkoloških pacijenata

Sakupljeno 74.000 evra za pomoć zbrinjavanju terminalno obolelih onkoloških pacijenata

Autor: | 01/12/2015

0

Na šestom tradicionalnom BELhospice dobrotovornom balu “A Night on Broadway” organizovanom u partnerstvu sa Pozorištem na Terazijama u hotelu Crowne Plaza sakupljeno je 74.000 evra za pomoć zbrinjavanju terminalno obolelih onkoloških pacijenata. Ovo je najveća suma do sada prikupljena i biće upotrebljena za kvalitetno zbrinjavanje pacijenata obolelih od raka, kao i rad multidisciplinarnog tima Bel Hospice-a.

Duh Brodveja u Beogradu dočarali su umetnici Pozorišta na Terazijama, koji su na BELhospice balu po prvi put nastupali van pozorišne scene. Ovogodišnji bal, za koji se do kraja tražila karta više, okupio je rekordan broj učesnika, preko 300 predstavnika diplomatskog kora, korporativnog sektora i javnih ličnosti, koji su kroz različite aukcije na samom balu donirali sredstva. Na balu je najavljen i početak kampanje za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji, ustanove za smeštaj onkoloških pacijenata u poodmaklim fazama bolesti. Izgradnja prve stacionarne ustanove za smeštaj ovih pacijenta značajno će doprineti povećanju kvaliteta života pacijenata i njihovih porodica.

- To je slaba tačka u mnogim zemljama,taj proces je zahtevao napore vlasti, volontera i specijalista. Kada oni rade zajedno, na primer sa diplomatama, to je predivan izazov - ocenio je Leo D'aes, ambasador Belgije i predsednik Odbora.

Milena Dravić se ovom prilikom obratila donatorima sa porukom da postoji mnogo bolesnih i uplašenih ljudi bez podrške i da dostojanstvo koje BELhospice pruža pacijentima mora da bude ljudsko pravo.

Ivana Todorović je podsetila da je poslednjih 11 godina BELhospice obezbedio besplatno palijativno zbrinjavanje za preko 1500 pacijenata i članova njihovih porodica, učestvovao u edukaciji profesionalaca kao i javnosti. Izgradnja dnevnog centra kao i stacionara za smeštaj pacijenata neophodna je kako bi se doprinelo boljem kvalitetu života pacijenata i članova porodica.

Komentari (0)

Loading
Promo Promo
Tagovi: milena dravić