Kako izbeći beauty katastrofe (video)

Kako izbeći beauty katastrofe (video)

Autor: | 01/12/2015

0

Ukoliko nemate naviku da se pogledate u ogledalo uvek pre nego što izađete iz kuće, ukoliko stalno negde žurite, smušeni ste i nervozni pred izlazak, ovakva jedna greška će vam se svakako dogoditi. Ali nemojte dopustiti da vam pokvari čitav izgled. Predstavljamo vam najčešće greške i načine na koje ih možete prevazići.

Ruž na zubima

Iako je veoma bitna tekstura ruža, ipak ništa nam ne garantuje da se neće razmazati po zubima. Zamislite malu usku crnu haljinu, koju sjajno kombinujete sa crvenim ružem savršene boje koji odgovara vašim cipelama i uz diskretan nakit podsećat na divu iz 60-ih godina. Međutim, razmazani ruž može upropastiti čak i ovakvu svevremenu kombinaciju.

Pogledajte kako to možete sprečiti:

Puder koji naglašava i sitne bore

Testiranje novog pudera se takođe može pretvoriti u jednu horor make up priču. Ovaj problem se najčešće dešava kada odaberete puder čija tekstura ne odgovara vašem tipu kože, ali čak i kada tražite prirodnije verzije koje bi pigmentom suptilno popunile bore. Ovako katstrofalna greška se ne mora odmah ni primetiti, jer takvi puderi nekoliko sati mogu odlično izgledati, a potom kako ih koža upija gubiti svoju teksturu i naglašavati bore koje i nisu toliko velike.

Predstavljamo vam jedan sjajan trik kako to možete sprečiti:

Puder koji postaje narandžast

Pored naglašenih bora, kupovina novog pudera može imati još jednu neželjenu posledicu: oksidaciju. Ovaj problem se češće javlja kod žena koje imaju masnu kožu jer puderi u kontaktu sa uljima mogu promeniti boju čak i za nekoliko nijansi. Međutim, ukoliko nemate masnu kožu, a koristite kreme na bazi ulja, očekuje vas sličan scenarijo.

Kako ovo možete izbeći, pogledajte u sledećem videu:

Maskara po kapcima

U redu je da nosite tamnije senke, ali maskara se nikako ne sme naći na kapcima. Ipak, ovaj problem se događa mnogima. Ostaci kreme za lice mogu trepavicama pružiti bazu sa koje će se slivati maskara. U ovakvim slučajevima se ne preporučuje ni često nošenje vodootporne maskare jer zbog toga često mogu otpadati trepavice.

Ipak, možete učiniti nekoliko stvari povodom toga:

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver / thinkstock hellomagazin
Tagovi: lepota šminkanje

Najnovije vesti