Pink postala ambasadorka dobre volje Unicefa

Pink postala ambasadorka dobre volje Unicefa

Autor: | 30/11/2015

0

Američka pevačica Pink imenovana je danas za ambasadora dobre volje Unicefa, sa zadatkom da podstiče decu u Sjedinjenim Američkim Državama da se više bave fizičkim aktivnostima.

Kako prenosi agencija Rojters, pevačica, čije je pravo ime Alisija Mur, biće zadužena da prikuplja sredstva za kupovinu visoko hranljivog i bogatog vitamonom C putera od kikirikija, koji će biti namenjen gladnoj deci širom sveta.

- Zadatak mi je da savetujem majke kako da njime hrane svoju decu - rekla je nova ambasadorka Međunarodnog fonda za decu i omladinu, dodavši da puter od kikirikija "za samo nedelju dana vraća mališane u život".

Prilikom nedavne posete Haitiju, u okviru Unicefovog programa pomoći u hrani, Pink je imala priliku da se iz prve ruke upozna sa neuhranjenom decom.

- Kada to vidite svojim očima i kada vidite da nešto daje rezultate, mnogo je lakše zastupati jedan takav program i pokušati da probudite svest kod drugih ljudi - izjavila je ona.

Popularna pevačica je i glasnogovornik Unicefovog Kid Power benda, muzičke "pro-fitnes" grupe koja podstiče bavljenje gimnastikom putem interaktivne aplikacije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Getty Images hellomagazin
Tagovi: pink