Supruga Šona Konerija optužena za utaju poreza

Supruga Šona Konerija optužena za utaju poreza

28/11/2015

0


Špansko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv Mišelin Rokebrin, supruge najpoznatijeg Džejmsa Bonda, zbog utaje poreza i nelegalnog poslovanja sa nekretninama. Navodi se da su u pitanju sumnjivi poslovi sa luksuznim vilama na španskoj obali. Ako se utvrdi da je kriva, Mišelin sledi novčana kazna od 23 miliona i zatvorska kazna od dve godine.

Kako prenose strani mediji, reč je o velikom placu sa plažom koji su Šon Koneri i Mišelin kupili sedamdesetih godina i na kojem su podigli vilu Malibu. Godinama je slavni par tu živeo u idili.

Krajem devedesetih godina, međutim, glumcu je sve teže padalo da ide peške do Puerta Banusa da bi kupio britanske novine, a i bazen je sve ređe koristio "zbog neželjenih gledalaca koji su ometali mir". Zbog svega toga i nekih drugih problema, Koneri je prodao kuću i plac od 20.000 kvadratnih metara.

Još 2002. godine, jedna britanska firma vlastima je podnela projekat za izgradnju kuća i taj projekat je odobren. Tako su nastala 72 luksuzna apartmana, iako se, prema propisima koji za sada važe, tu moglo podići samo pet porodičnih kuća. I tu čitav proces postaje sve komplikovaniji, a paleta prekršaja proteže se od mita, preko utaje poreza, pa sve do pranja novca.

Tužilaštvo navodi da je Mišelin imala dogovor sa jednom španskom kompanijom, koja joj je pomagala tokom utaje poreza za imanje vredno oko pet i po miliona evra.

Suđenje će se održati u Malagi, a datum ročišta će tek biti objavljen.

Za utaju poreza je optuženo 16 osoba, među kojima je Hulian Munjoz, bivši gradonačelnik Marbelje.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / Splash News hellomagazin
Tagovi: šon koneri

Pročitajte još

Supruga Dejana Tomaševića proživela je pakao: Nisam mogla da otvorim ni flašicu vode, nosili su me i do toaleta

Supruga Dejana Tomaševića, Jelena, oduvek je bila jaka, pozitivna i vedra žena. Jelena i Dejan više od dve decenije uživaju u skladnoj zajednici, a iz velike ljubavi stvorili su četvoro dece - Marinka, Manju, Miu i Matiju. Osmeh sa njenog lica nestao je ubrzo nakon rođenja sina Matije, kada joj je ustanovljena autoimuna bolest poznatija pod nazivom lupus.

24/01/2021

4964 pregleda

Saznajte više

Najnovije vesti