Emotivan govor Ane Vintur u čast Karla Lagerfelda

Emotivan govor Ane Vintur u čast Karla Lagerfelda

Autor: | 26/11/2015

0


Jedna od zanimljivosti koju smo čuli tokom dodele Britanskih modnih nagrada u Londonu bio je i podatak da je Karl Lagerfeld na svom imanju u Bijaricu izgradio teniski teren kako bi se Ana Vintur osećala kao kod kuće.

Prošle godine, na istom mestu i istim povodom, priznanje za doprinos modnoj industriji i izuzetna dostignuća dobila je upravo čuvena urednica američkog “Voga”. Na ceremoniji održanoj pre neko veče Ana Vintur se vratila na scenu kako bi istu nagradu uručila legendarnom nemačkom dizajneru i kreativnom direktoru kuće “Šanel”.

Čak sedam minuta je trajao njen govor, pun emotivnih osvrta na njihovo prijateljstvo koje traje decenijama.

- Toliko je nezaboravnih trenutaka koje delimo Karl i ja. Verovatno se pitate zašto se osvrtati na prošlost, kada ima toliko lepih stvari koje nas tek čekaju u budućnosti... Odgovor je dugačak. Karl predstavlja dušu mode više nego bilo ko drugi koga znam. On je prvi shvatio da je “spremno-za-nošenje” osnova životnog stila jedne ostvarene savremene žene. Nekad se šalim da je sam Karl jedan veliki superbrend. Ali, večeras želim da pomenem i nešto što je još čudesnije i što je izvor svega. Karl nije samo jedan od najvećih kreatora svih vremena. On je i pasionirani fotograf, dekorater enterijera, kolekcionar, filmmejker, filantrop, umetnik koji govori nekoliko jezika... Svako ko je ikad ušao u neku od njegovih kuća mogao je da vidi knjige gde god se okrene. Potreba za čitanjem kod Karla je ista kao i potreba za vazduhom. Često pomislim da bih u sledećem životu volela da budem njegova mačka, koja ima dve sluškinje, ličnog frizera, kuvara i mnogo dijamantskih ogrlica – rekla je, između ostalog, urednica “Voga” u svom sedmominutnom omažu Lagerfeldu.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Getty

Najnovije vesti