Tri mita o ‘pločicama’ na stomaku u koje ne trebate da verujete

Tri mita o ‘pločicama’ na stomaku u koje ne trebate da verujete

Autor: | 22/11/2015

0


Nutricionisti i treneri tvrde da svaka osoba ima potencijal za isklesane pločice na predelu trbuha. No do njih se može doći samo pravilnom ishranom i vežbom. U ove mitove definitivno se ne isplati verovati.

1. Ljudi se "rađaju" sa pločicama

Neki su muškarci blagoslovljeni brzim metabolizmom zbog čega ne moraju puno da vežbaju da bi ostali u fit formi. No to ne znači da imaju tela iz reklama bez ikakve muke.

- Većina muškaraca ima skrivene mišiće ispod sloja masnoća. Da biste isklesali ono što ste dobili rođenjem trebate da smanjite celokupni postotak masnoća u telu kroz zdravu prehranu i redovne vežbe - kaže Sedric Brajnat iz Američkog veća za vežbanje.

2. Vežba može nadoknaditi lošu prehranu

Čak i ako provodite sate u teretani, do ravnog trbuha nećete doći preobilnom konzumacijom nezdrave prehrane. Iz jelovnika izbacite precesuiranu brzu hranu, a okrenite se nemasnim proteinima, organskom voću i povrću, cjelovitim žitaricama i zdravim masnoćama.

3. Ne postoji hrana za pločice

- Pustimo po strani reklame za čudotvorne pripravke i proizvode koji jamče pločice na trbuhu. Reč je o totalnom mitu - kaže trenerka Ana Renderer iz Instituta "Gatorade Sports Science".

Dakako, postoji hrana koja će vam pomoći da izgubite kilograme na predelu trbuha – poput zelenog lisnatog povrća, citrusnog voća i namirnica s prehrambenim vlaknima – no konačni rezultat možete postići samo vežbanjem.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/ThinkStock hellomagazin
Tagovi: stomak zdravlje