Trikovi za šminkanje koji ispravljaju sve nedostatke

Trikovi za šminkanje koji ispravljaju sve nedostatke

Autor: | 17/11/2015

0


Da li želite punije usne, lepšu kožu ili tanji nos? Uz savete profesionalnih šminkera naučite kako da pretvorite mane u vrline!

Krupnije oči

"Efekat krupnijih očiju najbolje se postiže olovkom za oči, ali ipak preskočite crnu olovku (sužava oči) i koristite neku u boji kako biste definisali gornju liniju trepavica. Ako plava i zelena nisu po vašem ukusu, obavezno se poslužite sivom, sa kojom nema greške", kaže čuvena make up umetnica Karmindi.

Nakon toga u unutrašnjim uglovima oka nanesite sedefasto belu senku zatim obavezno uvijte trepavice toliko da skoro dotiču obrve što će momentalno proširiti vaše oči. Na kraju ne zaboravite da nanesete još dva sloja maskare za dodatnu dužinu trepvica.

Punije usne

Bezbojni balsam sa blagim sjajem namažite tačno iznad usana - na predelu između nosa i linije gornje usne. Dodavanjem svetla na ovo područuje stvara se iluzija punih usana. Nakon toga namažite hidratantni karmin koji u sebi sadrži visoki sjaj. Izbegavajte mat karmine koji ne doprinose vizuelnom utisku punijih usana. Finalni dodir odradite ukrašavanju donje usne, na čijoj ćete sredini u maloj količini ostaviti trag sjajnog balsama koji ste prethodno naneli iznad usne. Savršena koža

"Sa korektor četkom prekrijte bubuljice i pukotine praveći kratke i brze pokrete. Zašto sa četkom? Vlakna četke efikasnije popunjavaju sitne pukotine nego kada nanosite korektor prstima", ističe Mali Ronsal celebrity šminkerka iz Njujorka. Nakon što prekrijete sitne mane, ujednačite ten odgovarajućim puderom. Zavodljivi obrazi

Kako biste učinili da okruglasti obrazi izgledaju zavodljivije, biće vam potreban svetliji puder kao i bronzer koji je za dve nijanse tamniji od vašeg tena. Napravite lice kao riba te nanesite bronzer na nastale šupljine vaših obraza. Zatim se nasmejte, premažite posvetljivač u potezu od jabučica vaših očiju do slepoočnica.

"Kontrastni tonovi definišu i oblikuju vaše obraze", ističe šminkerka Džoana Šlip.

Savršene obrve

Ukoliko ste umorni od stalnog popravljanja loše iščupanih obrva onda proverite kako ovo funkconiše. Koža ožiljka je tanja i ima manje pora što čini da se olovka i puder ne prilagođavaju. Tonirani vosak ili kreme su mnogo bolja opcija. Izaberite neki od ova dva proizvoda u nijansi koja odgovara vašim obrvama i pravite kratke poteze u pravcu rasta kose. Obrve oblikujte tako što ćete olovkom za obrve povući potez duž cele obrve (dakle, ne samo problematičnog dela).

Manje čelo

Poznato je da će šiške momentalno popuniti prostor između obrva i linije kose, ali ukoliko ne želite da se ošišate nabavite mat brozner (nikako sedefasti, samo će još više istaći čelo) i veliku četku za puder. "Bronzer stvara senku, pomaže da veliko područje izgleda manje", navodi Šlipova. Ubacite četku u bronzer, zatim skinite višak kako biste izbegli sjaj i dobili prirodniji izgled. Pomerajte četku duž linije kose sa svake strane više puta, a zatim napravite pun krug četkom oko čela kako bi se uklopilo u ten.

Tanji nos

Veći ili širi nos učinite tanjim u samo dva poteza: Nanesite uobičajeni puder na nos, a zatim preko sredine nosa prevucite posvetljivač pravom linijom do dole, zatim se vratite nazad. "Kremaste boje nanešene po sredini vašeg nosa u sendviču pudera učiniće da strane nosa izgledaju tamnije i uže u sekundi", kaže Carmindi. Kada uradite to, na celo lice nanesite translucent puder, koji neće narušiti izgled ove iluzije.

Komentari (0)

Loading
, Foto:guliver / thinkostock hellomagazin
Tagovi: lepota šminka

Pročitajte još