Napravite sami: Fantastična lampa od plastičnih kašikica (video)

Napravite sami: Fantastična lampa od plastičnih kašikica (video)

Autor: | 17/11/2015

0

Stvaranje nečeg korisnog sopstvenim rukama pruža veliko zadovoljstvo, a naročito ako se koriste materijali koji bi inače bili bačeni. Projekti koji koriste reciklirane materijale postaju sve popularniji jer predstavljaju stvaran način da se učini nešto pozitivno za planetu.

Čak iako ne rade, sijalice mogu biti originalan detalj u enterijeru. Unesite novo svetlo u vaš životni prostor i zabavite se praveći elegantan vintage luster od starih sijalica.

Ako mislite na prirodno okruženje i volite kreativne "uradi sam" projekte, pogledajte kako je dizajner Jaroslav Olenev pronašao maštovit način da reciklira plastične kašičice i bocu i od njih napravi lep i koristan abažur. Negovu ideju prepoznao je magazin "Future Now" i nagradio u kategoriji "Ekologija i dizajn".

Potreban materijal:

Plastične kašičice

Plastična boca
Silikonski pištolj
Skalpel
Makaze
Kabl sa grlom za sijalicu

Način izrade:

1. Skalpelom isecite veliku rupu na dnu plastične boce.

2. Isecite drške kašičica. Poželjno je da kašičice budu istih dimenzija i da budu suve. Vodite računa dok ih sečete – zaštita za ruke i oči nije na odmet. Uključite silikonski pištolj i kada je lepak zagrejan, lepite kašičice od dna boce kako je prikazano na slici.

4. Lepite kašičice sve dok ne dođete do vrha boce.

5. Napravite mali venac od kašičica tako što ćete zalepiti desetak kašičica u krug kao što je prikazano. Venac zatim zalepite na bocu kako bi se sakrilo grlo.

6. Provucite kabl kroz bocu, zavrnite štedljivu sijalicu.

Pronađite savršeno mesto za vašu novu lampu.

Ceo postupak je vrlo jednostavan, o čemu svedoči i video tutorijal koji može biti koristan ako još jednom želite da se podsetite svih koraka.

Komentari (0)

Loading
, Foto:prinscreen hellomagazin
Tagovi: dekor

Najnovije vesti