Ilda Šaulić: Jesen u Njujorku

Ilda Šaulić: Jesen u Njujorku

Autor: | 17/11/2015

0


Jesen u Njujorku inspirisala je mnoge umetnike na kreativno stvaralaštvo, a lepote megapolisa u ovom periodu očarale su i Ildu Šaulić, koja se nedavno vratila sa kratkog, ali upečatljivog prekookeanskog putovanja, na koje se uputila sa bratom Mihajlom.

- Povod je bio događaj koji je u Njujorku organizovala moja prijateljica kod koje svake godine letujem u Francuskoj. Naš boravak u ovom divnom gradu trajao je pet dana, što je zaista premalo da se vidi sve što vas interesuje, ali smo se potrudili da što kvalitetnije iskoristimo vreme koje imamo - počinje priču tridesetsedmogodišnja pevačica, koja je uživala u šetnjama „Central-parkom“ na temperaturi od dvadeset stepeni.

- Vreme nas je odlično poslužilo, a ja sam imala veliku želju da se prošetam Petom avenijom i uđem u muzej u kome je izložena čuvena slika Gustava Klimta “Žena u zlatu”, jer sam neposredno pred odlazak gledala istoimeni film, koji je na mene ostavio snažan utisak. Naravno, šetnju Avenijom iskoristili smo i za posetu njujorškoj biblioteci, u kojoj je u seriji “Seks i grad” organizovano venčanje Keri Bredšo i Zverke, a ja sam morala da napravim nekoliko fotografija na čuvenim stepenicama - kroz osmeh kaže Ilda, koja bi volela da joj ova jesen donese lepa dešavanja na emotivnom planu.

U međuvremenu uživa u prisećanju na duge šetnje ulicama Njujorka, koji je posetila po drugi put.

- Prvi put sam bila pre osam godina, ali u zimskom periodu, tako da je ovoga puta utisak sasvim drugačiji. Grad je predivan i ima mnogo toga da se vidi, Mihajlo je čak predložio da pogledamo mjuzikl na Brodveju, ali zaista nismo mogli sve da postignemo za tako kratko vreme - sa žaljenjem kaže kćerka Šabana Šaulića, koja će se izvesno uskoro vratiti u grad koji nikada ne spava.

Komentari (0)

Loading
Izvor:Deana Đukić hellomagazin