10 holivudskih lepotica koje nikada nisu išle "pod nož"

10 holivudskih lepotica koje nikada nisu išle "pod nož"

Autor: | 12/11/2015

0

Ako u Holivudu želite da postanete neko i nešto, imajte na umu da je dobar izgled ultimatum koji će vas tamo često bolje "prodati" nego talenat. Mesecima pre dodele Oskara i ostalih nagrada filmske zvezde intenzivno posećuju kozmetičke salone, fitnes centre, pa i klinike za estetsku hirurgiju, kako bi se što bolje predstavile na crvenom tepihu. Naravno, to se ne radi samo zbog lepote, već i zbog želje da se pobede bore i godine. A tamo gde ne pomažu personalni treneri, kozmetičari i šminkeri, uskaču – hirurzi. Imaju toliko posla, da se poslednjih decenija ubrajaju među najbogatije ljude u Americi. U novom veku je sve moguće, pa više nije problem dodati tamo gde nedostaje, posebno u dekolteu, odnosno ukloniti višak sa mesta na kojima se "ljulja". Zatezanje, "peglanje", silikoni – gotovo da nema holivudske dame koja bar nešto na sebi nije popravila.

Verovali ili ne, postoje i glumice koje smatraju da ništa ne može da zameni prirodan izgled i ni za živu glavu ne bi išle "pod nož". Nekima, mora se priznati, nikakve korekcije nisu ni potrebne. Štaviše, sa godinama sve bolje izgledaju, uživajući i u sebi i svom telu.

Šarliz Teron

1. Šarliz Teron

Ni neverovatna maska iz "Monstruma" nije uspela da naruši njenu lepotu, iako nas je propisno uplašila i uverila u svoju ulogu. Kada je nedavno slavila 40. rođendan, skromna Šarliz rekla je da njeno telo nikad nije bilo savršeno, ali ga je vremenom prihvatila. Lepa oskarovka jedna je od retkih zvezda koja odiše glamurom starog Holivuda. Blista gde god se pojavi.

Salma Hajek

2. Salma Hajek

Nisu nas prevarili oni brkovi koje je puštala zbog Fride Kalo, koliko god da se trudila. Vatrena Salma Hajek puca od seksepila! Obožava svoje obline, a obožava i da jede. "Zašto bih izgledala kao neko neuhranjeno dete? Želim da istaknem sve atribute koji me čine ženom?", kaže zanosna Meksikanka i dodaje: "Prirodan izgled je uvek u trendu. Muškarci znaju zašto".

Džulija Roberts

3. Džulija Roberts


Zauvek "zgodna žena"! Širokim osmehom osvojila je svet još pre četvrt veka, kada je u kultnom filmu pokazala koliko, u stvari, nije savršena. No, to joj je bilo dovoljno da uđe u kolektivnu svest, pa nam nikad nije smetalo kada bismo je, onako opuštenu i jednostavnu, videli kako ulicom šeta u izgužvanoj odeći, bez trunke šminke i sa neurednom frizurom.
Kejt Vinslet

4. Kejt Vinslet

"Engleska ruža" zabranila je urednicima prestižnih magazina da je sređuju u Fotošopu. Sećamo je se kao bucmaste crvenokose lepotice iz "Titanika", koja je u svom prvom intervjuu otkrila kako su joj se vršnjaci u školi podsmevali zbog izgleda. A pogledajte je sada… Čuda mogu da učine dobre dijete, promena frizure i šminka. Dobro, možda i Oskar. Skalpel joj svakako ne treba.

Monika Beluči

5. Monika Beluči


Ona nije holivudska glumica, ali svakako jeste svetska zvezda. I svi joj padaju pod noge, opčinjeni tom nesputanom ženstvenošću i mediteranskom raskoši. Monika Beluči nema vremena da se preznojava u teretani, niti da vodi računa o tome šta jede, a nije opterećena ni kilogramima. Retko kad ide na kozmetičke tretmane, na estetsku hirurgiju nikad nije pomislila. I, još jednom – svi je obožavamo.
Šeron Stoun

6. Šeron Stoun

"Do tridesete imate lice s kojim ste se rodili. Posle tridesete dobijate lice kakvo ste zaslužili". Zvezda "Niskih strasti", koju s razlogom zovu poslednjom holivudskom divom, na korak je od šeste decenije života, ali zbog nje još uvek klecaju kolena u planetarnim razmerama. Ne želi da zateže lice i struže jagodične kosti. A ima i dobro objašnjenje: "Odgovaraju mi moje godine. Ja spadam u ljude kojima prija duži rok trajanja!"

Hale Beri

7. Hale Beri

Bliži se pedesetoj. Dakle, celih pola veka... Ali, "catwoman" izgleda bolje nego ikad. Mnogo mlađe lepotice joj zavide na besprekornoj figuri, tenu i licu bez bora. I Džejmsa Bonda je jednom oborila s nogu. Hale Beri kaže da je to genetika jer je mulatkinja, a deca iz takvih veza obično pokupe najbolje od obe rase.

Džulijen Mur

8. Džulijen Mur


Toliko dugo je pred kamerama, a čini nam se da je za nju vreme odavno stalo. I dalje je crvenokosa, i dalje je svaka pega na istom mestu. Ništa nije dirala. Džulijen često ističe da je imala periode kada se nije osećala baš sjajno u svojoj koži, ali da to ipak nije bilo dovoljno dobro opravdanje da bi posetila neku kliniku za estetske korekcije.
Bruk Šilds

9. Bruk Šilds

Samo jednom je "probala" botoks, i istog časa se pokajala. No, doza je bila bezopasna i nije joj zaledila lepo lice koje pamtimo još iz ranih sedamdesetih, kada je "slatka mala" ušla u svet šou biznisa. Imala je kasnije problema sa kilogramima, sa tumorom grlića materice i postporođajnom depresijom, ali reklo bi se da te nevolje nisu ostavile mnogo posledica. Bruk Šilds je i dalje holivudska ikona.

Liv Tajler

10. Liv Tajler

Lepa kćerka rok dinosaurusa Stivena Tajlera uvek je govorila da voli da živi i da se nikad nije opterećivala izgledom. Štaviše, bila je iskompleksirana zbog svoje visine, iako bi mnoge žene sve dale da imaju tako duge noge i savršeno lice. Liv Tajler je jednom prilikom rekla da su joj neki u Holivudu savetovali da se podvrgne plastičnoj hirurgiji kako bi zaustavila godine. Srećom, nije ih poslušala. A nema ni potrebe. Lepa je kao lutka.

Komentari (0)

Loading
Snežana ilić Guliver / Getty Images