Kako je Meril Strip odbijena za ulogu u “King Kongu” jer je bila previše – ružna

Kako je Meril Strip odbijena za ulogu u “King Kongu” jer je bila previše – ružna

Autor: | 11/11/2015

0


Meril Strip u metrou? Da, ali pre ravno 40 godina, kada je tek počela da krči svoj put u Holivudu i živela kao ostali svet. Ova fotografija poslednjih dana se vrti na društvenim mrežama, posebno na stranicama posvećenim slavnoj glumici, a prati je i jedna interesantna priča.

- Ovo sam ja kada sam se vraćala kući sa audicije za film “King Kong”, 1975. godine. Nisam prošla jer su autori smatrali da sam previše ružna. Stajala sam ispred producenta Dina de Laurentisa, koji me je gledao i na italijanskom upitao svog sina: “Zašto si mi doveo ovu ružnu devojku?” Međutim, ja sam razumela šta je rekao. Mogao je to da bude presudan životni trenutak koji bi mi ubio sve snove i veru u sebe, koji bi me odvratio od želje da postanem glumica... Ali, duboko sam udahnula i odgovorila: “Žao mi je što smatrate da nisam dovoljno lepa da bih igrala u vašem filmu. Ali, vaše mišljenje je tek jedno u moru sastavljenom od milion drugih mišljenja, i zato ću potražiti neke prijatnije plime – ispričala je najveća glumica današnjice u jednoj nedavnoj emisiji.

Ulogu u De Laurentisovom “King Kongu” dobila je Džesika Lang. Meril je u međuvremenu dokazala da nije sve u lepoti, oborivši rekorde koje je sama držala sa čak 19 nominacija za Oskara. Tri je uspela da osvoji. A to su samo neka od prestižnih priznanja kojima je nagrađena u bogatoj karijeri.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Društvene mreže
Tagovi: meril strip