Bojana Jovanovski: Prva kruna ljubavi

Bojana Jovanovski: Prva kruna ljubavi

Autor: | 11/11/2015

0


Posle velikih profesionalnih izazova sa kojima se suočavala protekle sezone, jedna od naših najuspešnijih teniserki Bojana Jovanovski nedavno je imala odličan povod za slavlje. Petnaestomesečnu vezu sa emotivnim partnerom i trenerom Milošem Petrovićem krunisala je veridbom.

Iako je sve u njihovom odnosu nagoveštavalo da je vreme za brak, atraktivna sportistkinja tvrdi da ju je Miloš ipak iznenadio vereničkim prstenom koji joj je poklonio na ručku, na koji su otišli posle romantične šetnje Kalemegdanom.

- U našoj vezi je sve išlo prirodnim tokom, ali mi je sam čin veridbe na neki način bio iznenađenje. Jednostavno, sve je bilo po planu, a opet, i nije. Ni sama ne znam, zapravo, da li sam bila iznenađena. U svakom slučaju srećna sam - počinje priču Bojana.

- Veridba je čin koji je veoma značajan u životu svake devojke, a ni ja nisam drugačija. Kada nađete osobu koja vam u svemu odgovara, koja je puna razumevanja i koja je, najzad, i profesionalno vezana za tenis, onda je jasno da su me preplavile emocije od onog trenutka kada me je verio i to moje emotivno stanje još traje - tvrdi poznata teniserka koja ne krije da je zaplakala da je dobila verenički prsten.

Bojana se sa verenikom upoznala pre više od godinu i po dana preko zajedničkih prijatelja, a njihov odnos je brzo postao veoma blizak. Osim što su otpočeli romansu punu razumevanja i podrške, počeli su da sarađuju i na profesionalnom planu. Tako je Miloš, koji je po zanimanju magistar fizičke kulture i profesionalni kanuista, danas njen trener.

- Miloša i mene upoznali su zajednički prijatelji. To nije bila klasična ljubav na prvi pogled, već su se osećanja spontano dogodila. Što smo se više družili i upoznavali, tako su se razvijale i sve veće međusobne simpatije - objašnjava Bojana i otkriva čime ju je budući suprug osvojio.

- Miloš je, pre svega, veliki profesionalac. Ono što je posebno ostavilo utisak na mene je što je kao ličnost veoma uravnotežen, osećajan i izuzetno spontan i otvoren. Uz sve to vrlo je staložen, i u svakom trenutku zna šta hoće, ali i kako da dođe do toga.

Jedan od najvećih izazova, kada je reč o vezama profesionalnih sportista, su česta odsustva i razdvojenost od partnera, što može da izazove nesuglasice između partnera ili njihovo udaljavanje. Srećom, Bojana i Miloš uglavnom putuju zajedno na turnire, pa njihova ljubav nema tu vrstu prepreke.

- U sportu kojim se bavim putovanja su neizbežna, a samim tim i odsustvo od kuće, razdvojenost, neusaglašeni termini što svaku vezuu dobroj meri može da uzdrma. S obzirom na to da nas dvoje sarađujemo na profesionalnom planu, on me veći deo sezone prati na turnirima, tako da uglavnom nismo razdvojeni, a to je već veliki plus za odnos u jednoj ozbiljnoj vezi - iskrena je teniserka koja tvrdi da još nije odredila datum venčanja, ali da svadbu planira za kraj sledeće godine, po završetku “US opena”.

- Tek smo se verili, a o datumu venčanja još nismo pričali. Imamo mnogo profesionalnih obaveza, a taj čin zaslužuje potpuno predavanje kada je reč o pripremi te velike svećanosti. Svesna sam da će me to potpuno zaokupiti, a ja sam perfekcionista. Želim da taj dan bude nešto izuzetno i veoma posebno. Sličnih smo stavova i kada je reč o potomstvu. Nećemo žuriti sa tom odlukom. Svakako ćemo imati decu, ali za sada mi je karijera u prvom planu.

Kada je reč o tenisu, Bojana je zadovoljna rezultatima koje je postigla u drugom delu protekle sezone, a glavni cilj za narednu godinu joj je učešće na “Olimpijskim igrama” u Brazilu.

- Drugi deo godine mi je bio uspešan i zadovoljna sam kako sam okončala sezonu. Sada sledi kratak odmor i pripreme za početak sezone koju počinjem turnirom u Kini, tačnije u Šenženu, a zatim odlazim na australijsku turneju. Kao svakom sportisti, san mi je da sledeće godine dobijem priliku da se takmičim na “Olimpijskim igrama”, tako da ću se truditi da se odlično spremim i da se nađem na spisku putnika za Rio - zaključuje Jovanovska.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!