Bajaga i Dino Rađa oduševili zajedničkom svirkom u Splitu

Bajaga i Dino Rađa oduševili zajedničkom svirkom u Splitu

Autor: | 08/11/2015

0

"Bajaga i Instruktori" u subotu uveče nastupili su pred oko 6.000 posetilaca u ispunjenoj "Spaladium Areni" u Splitu, gde im se kao specijalni gost na gitari pridružio proslavljeni košarkaš Dino Rađa.

Na koncertu nazvanom "Tulum" pre benda Momčila Bajagića svirali su "Silente" i "Libar".

Posle nedavne velike dvorane Doma sportova u Zagrebu, gde je bilo oko 10.000 posetilaca, trijumfalni splitski koncert bio je drugi u nizu "Tuluma". Koncertni serijal se završava 13. novembra u Domu mladosti u Rijeci gde će uz "Bajagu i Instruktore" svirati "Silente" i "Quasarr".

Beogradski bend je u Splitu nastup počeo sa pesmom "Sa druge strane jastuka" – simbolično pošto na "Tulum" koncertima "Bajaga i Instruktori" obeležavaju 30 godina od izlaska svog istoimenog drugog albuma.

Splićanima su sa "Jastuka" odsvirane i "Francuska ljubavna revolucija", "Dvadeseti vek", "220", "Zažmuri", "Dobro jutro džezeri"…

Pored toga Bajaga i drugovi izveli su i brojne hitove iz ostalih delova karijere kao što su "Godine prolaze", "Gore-dole", "Plavi safir", "Lepa Janja, ribareva kći", "Verujem, ne verujem", uz obavezno grleno pevanje publike.

Dvočasovni nastup "Bajaga i Instruktori" okončali su na spektakularan način – na bis su odsvirali "Tišinu" u kojoj im se neočekivano na gitari pridružio čuveni splitski košarkaš Dino Rađa. Poznata je dugogodišnja ljubav legendarnog centra prema muzici, a svojevremeno je sa Petrom Grašom snimio hit duet "Nisam više ja sa njom".

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Zoran Vulović

Pročitajte još