Nina Radulović-Lečić: Sin Lav mi je najbolji drugar

Nina Radulović-Lečić: Sin Lav mi je najbolji drugar

Autor: | 03/11/2015

0

Novinarka Nina Radulović-Lečić po dobro uhodanom običaju svako popodne provodi sa svojim četvoroipogodišnjim sinom Lavom, koji joj je i odličan partner za sve dnevne avanture. Ponosna majka tvrdi da sa sinom gradi drugarski odnos, pun uvažavanja i poštovanja, a isti pristup u vaspitavanju ima i njen suprug Branislav Lečić, koji, nažalost, zbog mnogobrojnih poslovnih obaveza ima manje prilika da se druži sa Lavom.

- Svakog dana posle završenog posla odlazim po svog sina u vrtić, a onda nas dvoje zajedno nastavljamo dalje, u zavisnosti od obaveza. U poslednje vreme smo se dosta uposlili, jer je Lav krenuo na časove engleskog jezika i ide na sport, a posećujemo i logopeda. On ima urođeno šuškanje koje jevrlo simpatično, međutim, ako se na vreme ne radi na tome, može da ostane kao govorna mana. Zato smo veoma redovni kod logopeda, a ja svake večeri sa njim dodatno vežbam - počinje priču poznata Beograđanka.

- Lava polako uvodim u ritam života kakav sam ja vodila u njegovom uzrastu. Psiholozi tvrde da deca u uzrastu od četiri i pet godina najbolje grade radne navike, kao i potrebu da budu uposleni pametnim stvarima. Kada sam ja bila mala, roditelji su me upisali na sve aktivnosti, što mislim da je dobar princip, a onda sam ja odabrala čime želim da se bavim. Najviše su mi se dopali jezici, odbojka i muzička škola. Godinama kasnije time sam nastavila da se bavim.

Lepa brineta u vaspitavanju mališana koristi mnoge metode svojih roditelja i tvrdi da je Lav sada u vrlo zanimljivom uzrastu, u kome sve što mu se kaže zapamti i reprodukuje.

- Po savetu stručnog osoblja iz njegovog vrtića sina sam upisala na dodatne aktivnosti. Rekli su nam da su deca koja su pohađala te časove kasnije pokazivala vrlo dobre rezultate. Kao većina roditelja, odlučila sam da ih poslušam, što je Lavu veoma zanimljivo jer je tamo sa svojim drugovima iz vrtića i već u ovom uzrastu ima “svoju ekipu”. Ja to nisam imala jer su me čuvali baka i deka - objašnjava poznata novinarka.

- Vrlo mi je zanimljivo kada primetim njegov napredak sa engleskim jezikom, ponekad se igramo tako što pričamo na tom jeziku. Ipak, njegov uspeh u aktivnostima kao što su časovi engleskog nije mi presudan. Kada dobijete dete, shvatite koliko su u pravu bake, koje su nam govorile da je najvažnije zdravlje, tako da je meni najbitnije za mog sina da je živ i zdrav, a sve ostalo će doći samo - kaže atraktivna voditeljka televizije "Pink", koja poslednjih meseci uspešno radi i kao modni urednik u magazinu "Aha". Ona kaže da Lav voli da provodi vreme i sa tatom, sa kojim često vodi muške razgovore.

- Leka je, nažalost, prezaposlen, što savremeno doba svima nama nameće, tako da provodi manje vremena sa sinom nego ja i to su uglavnom trenuci posle buđenja i uveče. Često ih ostavim zajedno i izađem sa prijateljicama, a oni su narednog dana puni utisaka. Kada su sami, vode ozbiljne muške razgovore, a Lav je pun ponosa kada sa ocem popravlja nešto po kući, kao što je, recimo, menjanje sijalica. Moji roditelji su nedavno renovirali stan tako da je on bio presrećan da pomaže u tim poslovima. Ima energiju dečaka i zanimaju ga takve stvari. Vrlo je razuman i sa njim može o svemu da se dogovara, ali za razliku od mene, koja sam kao devojčica bila dosta krotka, on je energičan, ume da pokaže svoje emocije i jako je radoznao. Trenutno je u fazi kada prvo sve negira, prva reakcije mu je da nešto neće, pa moramo da mu argumentujemo zašto je potrebno da nešto što tražimo od njega i uradi - otkriva uspešna Nina, koja se nedavno prvi put okušala u pisanom novinarstvu.

Supruga čuvenog glumca kaže da joj novi poslovni izazovi nisu mnogo promenili organizaciju života, ali priznaje da se uželela televizijskih kamera.

- U jednom trenutku istovremeno sam radila nekoliko projekata na televiziji i kao svako televizijsko lice, istrošila sam se. Zato mi prelazak u pisano novinarstvo prija, pogotovo što sam Fakultet političkih nauka upisala upravo zbog pisane reči. Na novom poslu imam slične obaveze kao ranije, tako da mi se život zbog toga nije mnogo promenio, ali priznajem da sam se uželela kamera i da jedva čekam da radim nešto novo na "Pinku". Takođe, angažovana sam i u edukativnom centru “Lekart”, gde istinski uživam u svakom našem novom projektu, a naredni će biti radionica kreativnog pisanja u saradnji sa Nikolom Pejakovićem - zaključuje Nina.

 

 

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!

Najnovije vesti