Maja Manojlović otkriva tajnu svoje lepote

Maja Manojlović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 02/11/2015

0


Uvek vedra i nasmejana, voditeljka televizi­je "Pink" Maja Manojlović jednako pleni pozitiv­nom energijom i lepim izgledom. Iako njeno radno vreme podrazumeva aktivnost od ranih jutarnjih ča­sova, kvalitetan san i genetske predispozicije čuvaju je od posledica ranoranjenja. Iako do sada nije poseza­la za mogućnostima koje pruža estetska hirurgija, ovaj način nege ne smatra nedopustivim za žene, ali se još pridržava prirodnih, mahom hedonističkih tretmana. Negovana kosa, blistav ten i vitak stas duguje pažljivoj nezi, a svoje tajne lepote otkriva za magazin "Hello!".

Pred nama je period hladnijeg vremena. Da li se vaša svakodnevna rutina nege drastično menja s promenom temperature?
- Moja nega lica u ovom periodu menja se utoliko što dodam i noćnu kremu na bazi hijalurona i kori­stim bodi buter umesto mleka za telo. Omiljeni mi je od kokosa, jer me zimi podseća na leto.

Jeste li kolekcionar preparata za negu ili se vo­dite parolom "manje je više"?

- Nekada sam bila kolekcionar, a zatim sam upoznala moju divnu doktorku Danijelu, koja pra­vi najbolje kreme na svetu. Ona mi spremi taman koliko mi je dovoljno. Jedino neke preparate koje ne mogu da nađem u Srbiji kupujem u inostran­stvu i pravim zalihe.

Uživate li u dugim opuštajućim kupkama ili vam više prija kratko osveženje ispod tuša?
- Češće se istuširam na brzinu, ali obavezno kori­stim aromatične gelove za tuširanje, trenutno sa mi­risom maline. Obožavam duge, opuštajuće kupke i praktikujem ih bar dva puta mesečno. Prija mi ceo ambijent, mirišljave sveće, štapići i što više pene.

Volite li opuštanje u spa-centrima?
- Zaljubljenik sam u spa. Često odem na vikend do Slovenije, jer imaju divne banje. Srećom, zbog pri­rode posla mnogo putujem i odsedam u hotelima koji uglavnom imaju odličan spa program, tako da spojim relaksaciju i obaveze. Najviše mi se dopadaju parna kupatila i hidromasažni bazeni sa slanom vodom. Ma­saže su obavezne jednom nedeljno. Zbog ranog usta­janja i dugog sedenja blagotvorno utiču na limfu i to mi dosta pomaže da se dobro osećam.

Imate izuzetno lepu i negovanu kosu. Da li je to isključivo vaša zasluga ili negu prepuštate profesi­onalcima?

- Moja parola je da se na kosi i koži ne štedi i dra­go mi je da se to vidi. Imam istog frizera od osnovne škole. Sve što mi preporuči ja prihvatim, a rezultat je negovana kosa, koja, iako se često tretira, ostaje zdra­va i kvalitetna.

Jeste li zadovoljni svojim odrazom u ogledalu ili biste nešto promenili?
- Kao sve žene, ni ja nisam potpuno zadovoljna odrazom u ogledalu. Uvek bih da oslabim još koji ki­logram, više zategnem stomak, ruke. Uvek nešto po­stoji, ali, generalno, udobno se osećam u svojoj koži.

Kakav je vaš stav o estetskoj hirurgiji?
- Nemam ništa protiv estetske hirurgije. Verovatno ću u nekom trenutku nešto i uraditi. Za sada ništa ne bih menjala, ali s godinama možda hoću, ali bez ika­kvog preterivanja. To je klizav teren, često vidim pri­mere žena koje su prešle granicu estetike u čežnji za što boljim izgledom.

Volite li da posećujete fitnes centre ili ste sami svoj trener?

- Sama sam svoj trener. Tri, četiri puta nedeljno prepešačim oko sedam kilometara u vrlo brzom tempu i to iskombinujem sa osnovnim aerobnim vežbama. Sasvim dovoljno za fit osećaj.

Koliko vodite računa o ishrani?
- Veliki sam gurman, volim dobru hranu, naro­čito slatke specijalitete. Kada preteram, po nekoliko dana ne jedem ništa slatko i ne unosim ugljene hidra­te, tako da sam često na nekoj dijeti.

Postoji li neki jutarnji trik kojim postižete in­stant svež izgled?
- Nemam jutarnji trik za dobar izgled, osim što imamo dobre šminkere koji znaju kako da nas uči­ne svežim. Ipak, mislim da je dosta i do energije. Ja sam veoma energična i imam dobru genetiku, na meni se ne vidi koliko sam spavala i zahvalna sam prirodi na tome.

Kada se osećate najbolje u svojoj koži?

- Kada sam zaljubljena i srećna, i kada nemam ni kilogram viška. Kada si zadovoljan, često čuješ ko­mentare da blistaš. Vidi se kada si zadovoljan u svojoj koži. Izgled je važan, ali samopouzdanje doprinosi i boljem izgledu. To je uzročno-posledična veza.

Smatrate li da je muškarcima fizički izgled žene presudan i koliko vam je on važan u izboru partnera?
- Prvo primetite nečiji fizički izgled, jer ljudi su vi­zuelna bića. Prvo gledaju, zatim slušaju. Ali izgled nije dovoljan ni presudan u izboru partnera, iako je sasvim sigurno početna tačka za stupanje u kontakt i upozna­vanje. Od izgleda su važniji senzibilitet, energija i pri­roda ličnosti.

Šta ženu čini lepom i privlačnom?
- Žena je lepa ako je nasmejana, negovana, odi­še harizmom i samopouzdanjem. Tada je i privlačna, a sve to koliko ima toliko i nema veze sa estetikom.

Komentari (0)

Loading
Deana Đukić Mirko Tabašević

Najnovije vesti