Sofija Loren: Moja era bila je mnogo bolja od novog doba

Sofija Loren: Moja era bila je mnogo bolja od novog doba

Autor: | 22/10/2015

0

Živa ikona kinematografije, italijanska diva Sofija Loren, u jednom intervjuu osvrnula se na pop kulturu novog doba, prema kojoj nema naročito visoko mišljenje. Štaviše, ona smatra da je zlatno doba filmske umetnosti, kojem i sama pripada, bilo daleko bolje i lepše od savremenog, koje je palo pod uticaj elektronskih medija i društvenih mreža.

- U moje vreme, umeće i klasifikacija jedne glumice bile su zasnovane na njenom talentu. A sada, kada me ljudi negde sretnu, odmah uzimaju mobilne telefone kako bi me slikali. I umetnici svakodnevno sebe reklamiraju na tim društvenim mrežama. Ne znam mnogo o njima, ali čini mi se da one danas određuju nečiju popularnost. Definitivno je stara holivudska era bila mnogo bolja, jer je tada popularan bio onaj ko je imao znanja i talenta - tvrdi Sofija, koja je karijeru počela kada joj je bilo samo 14 godina.

Velika zvezda je nedavno proslavila 81. rođendan i retko snima filmove. Poslednji put pojavila se u ostvarenju svog sina Edoarda Pontija, pre dve godine. Sofija je, inače, prva glumica koja je osvojila Oskara za ulogu u jednom stranom filmu.

Poznata kao rasna lepotica i pobornica prirodnog izgleda, iskoristila je priliku i da mladim ženama ukaže na štetnost estetske hirurgije.

- Ove devojke zaista treba da budu pažljivije i da više čuvaju telo i lice. Neverovatno je šta sve prave od sebe. Nimalo ne paze. A nikad ne znate šta neki hirurg može da napravi od vas. Posle operativnog zahvata možete da izgledate mnogo gore nego pre. Original je ipak original.

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver / Getty Images
Tagovi: sofija loren