Maja Ognjenović otkriva tajnu svoje lepote

Maja Ognjenović otkriva tajnu svoje lepote

Autor: | 22/10/2015

0


Proslavljena odbojkašica Maja Ognjenović oduvek je veliku pažnju posvećivala nezi, a odlaske u salone lepote smatra najvećim zadovoljstvom koje rado sebi priušti. Atraktivna tridesetogodišnjakinja, koja je u skladnoj vezi sa bivšim vaterpolistom Danilom Ikodinovićem, tokom života u inostranstvu susretala se sa različitim proizvodima za lepotu koje je rado isprobavala. Iskustvo ju je naučilo da visoka cena ne garantuje kvalitete, pa se zato u poslednje vreme sve češće okreće proverenim preparatima i prirodnim maskama koje sama priprema. Uspešna sportistkinja nedavno se vratila sa Svetskog prvenstva u Japanu gde je sa svojim koleginicama iz reprezentacije izborila plasman na Olimpijske igre.

Nedavno ste se vratili iz Japana, kako se tamo neguju žene?
- Ovo je deveta godina zaredom kako sa reprezentacijom idem u Japan. Iako smo uglavnom usmereni na treninge i utakmice, kada imamo slobodne dane, volim da se prošetam njihovim tržnim centrima i da posetim drogerije. Sve Japanke su minimalno našminkane i prosto je neverovatno koliko se kriju od sunca, čak i od onoga koje je iza oblaka, tako da stalno nose kišobrane. Kod njih je sramota imati taman ten, pa su proizvodi za izbeljivanje lica vrlo zastupljeni. Volim da kada sam tamo kupim sebi zalihe šampona i balzama “Shiseido”, koji mi jako odgovaraju, a zanimljivo je i to što oni ne koriste kupke za tuširanje, već neka druga sredstva koja su najviše slična našim tečnim sapunima.

Jeste li nekada išli tamo na neke kozmetičke tretmane ili masaže?

- Poslednjih nekoliko godina sa devojkama iz reprezentacije obavezno tokom slobodnih dana idemo u spa-centre koji se dosta razlikuju od evropskih. Inače, tamo svi bar jednom nedeljno odlaze u spa na relaksaciju. Svaki spa ima zatvoreni deo u kome je bezbroj bazena sa različitom vodom, od najhladnije do najvrelije, a najzanimljiviji je otvoreni deo koji je smešeten u prirodnom okruženju, što daje poseban osećaj. Zanimljivo je da tu uopšte nije hladno zbog raznih isparavanja, čak ni kada su niske temperature.

Poznato je da vodite računa o sebi, imate li običaj da iz svake zemlje u kojoj ste živeli naučite nešto o kozmetičkim navikama tamošnjih žena?
- Već deset godina živim u inostranstvu i trudim se da u svakoj zemlji naučim nešto novo. Međutim, s godinama sam shvatila da dobre i proverene stvari ne bi trebalo menjati. Kao i svaka žena privučena reklamom ili preporukom, probam nove stvari, ali postoji nekoliko proizvoda kojima se uvek vraćam.

Kakve su vaše svakodnevne navike što se tiče nege?
- Pošto imam dva treninga dnevno, što zahteva i dva tuširanja tokom dana, sve je prilagođeno tome jer je to za kožu vrlo agresivno. Koristim veoma blage kupke za telo, a za lice gel koji mi je preporučio dermatolog. Ranije sam mleko za telo birala po mirisu i pakovanju, ali sam letos zbog pada imuniteta dobila alergiju, tako da sada i telo mažem preparatom koji mi je lekar preporučio. To je moja osnovna nega, a za neke veće stvari kao što su pilinzi, maske ili dubinsko pranje kose, volim da odem u salon kada sam u Beogradu, dok u inostranstvu ne posećujem salone zbog previsokih cena, a i to je vreme kada se odmaram od tretmana. Recimo, u sezoni nikada ne feniram kosu, što mi jako prija, a trudim se da što češće stavljam pakovanje koje sama pravim.

Kako pravite masku?

- Uz pomoć saveta na internetu i jedne apotekarke otkrila sam odličnu masku koja se pravi od ulja koprive, AD kapi, pantenol rastvora i ricinusovog ulja. Sve te sastojke pomešam u flašicu sa pumpicom i naprskam na kosu pre treninga. Posle dva sata isperem dečjim ili šamponom od koprive. To je pakovanje za oporavak i brži rast kose i meni daje rezultate. Ranije sam za tu svrhu kupovala mnoge skupe preparate i nijedan nije bio delotvoran.

Važno vam je da lepo izgledate na terenu?
- Jeste, ali nisam opterećena time jer se zna zbog čega smo na terenu. Većina devojaka se trudi da bude lepa, čak i tokom utakmice, osim onih koje ni privatno ne polažu mnogo pažnje na te stvari. Najviše volim kada idem na kratka putovanja, jer se onda spremim u Beogradu, dok kada imamo duža odsustva, jedna drugu sređujemo.

Koji je najkorisniji savet koji ste dobili od vaše majke?
- Jako sam ponosna na to što nas je mama naučila da budemo prirodne, jer živimo u svetu gde devojke sa osamnaest, pa i manje godina, operacijama menjaju svoj izgled. Moja mama se uvek minimalno šminkala, pa to i sama praktikujem, a imam sreću i da sam od roditelja nasledila solidan ten.

Kada ste nezadovoljni, trudite li se da najbolje izgledate ili vam u takvim situacijama izgled nije važan?

- Uvek se trudim da sebi izgledam lepo, jer se tako bolje osećam. Kao i svaka žena imam faze kada mi nije ni do čega i tada umem da izađem sa prljavom kosom koju vežem u rep, ali se ja zbog toga ne osećam dobro.

Koji je najdraži kompliment koji ste dobili na račun svog izgleda?
- U poslednje vreme često dobijam komplimente da lepo izgledam i da sam s godinama sve lepša, ali to je stvar unutrašnjeg zadovoljstva. Pošto sam opsednuta zubima i osmehom, svaki kompliment na račun zuba meni je najdraži.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!