Zavese - savršeni ukrasi za vaš dom

Zavese - savršeni ukrasi za vaš dom

Autor: | 19/10/2015

0

Za mnoge nezaobilazni detalj svake sobe, zavese na čudesan način oplemenjuju ambijent stvarajući posebnu atmosferu u domu. U zavisnosti od izbora boja, dezena i materijala, svaki prostor mogu učiniti modernijim, elegantnijim, toplijim.

Ipak, kada birate zavese ili materijal od kojih ćete ih sašiti, važno je da uvek imate na umu namenu prostorije u kojoj će se naći.

Prozore u spavaćoj sobi "obucite" u pastelne, umirujuće nijanse. Obavezno uključite dva dezena različite debljine. Tako ćete deblje zavese moći da navučete preko tanjih i produžite noć za sat, dva, ali i da sačuvate vašu intimu.

Kada je o kuhinji reč, birajte svetle zavese koje se lako održavaju.

Pošto ćete ih prati češće nego ostale, odaberite materijal koji ne mora se pegla. Ako su vam kuhinjski delovi jednobojni, slobodno se poigrajte s bojama na prozorima, jastučićima na stolicama ili krparama. A kada birate zavese za dnevnu sobu, prvo razmislite o dužini. Ukoliko imate radijatore u stanu, najbolje je da zavese budu kraće, tako da do ruba radijatora ima 5-10 centimetara slobodnog prostora.

Naravno, nećete pogrešiti ako odaberete materijal u beloj ili krem boji s ponekim detaljem ili čipkom, ali ne bežite ni od onih ekstravagantnih koji u potpunosti mogu da promeniti izgled sobe, na primer, zebraste zavese, one obrubljene "grčkim dezenom" ili crnim porubom, crno-bele, raznobojne, ili one u pepito fazonu. Dobra ideja je i ako imate "podzavesu" odnosno kombinaciju dve boje, tako da druga bude vidljiva samo po krajevima.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor