Dekoracija stola koja će oduševiti sve goste

Dekoracija stola koja će oduševiti sve goste

Autor: | 17/10/2015

0

Pripremate svečanu večeru i pomalo strepite jer će doći zahtevni gosti skloni kritici... Primenite savete svetskog stručnjaka u oblasti dekoracije stola Vilijema Hensona, koji otkriva kako ćete da impresionirate i najveće snobove. Za početak, stolnjak bi trebalo da bude snežno bele nijanse ili u nežnom bež tonu.

- Crna boja na stolu ne dolazi u obzir, moderni tanjiri kvadratnog oblika mogu da prođu u restoranu, ali u atmosferi doma su nedvosmislena potvrda lošeg ukusa - kategoričan je Henson.

Dakle, okrugli tanjiri su osnova ako želite da trpeza izgleda lepo i svečano, a zatim pređite na čaše. Pivo se, prema mišljenju ovog stručnjaka, ne poslužuje za večerom, već isključivo vino. Čaše ne smeju biti prevelike, jer deluju pretenciozno. Ovde važi pravilo da je manje više, posebno ako se tokom obroka gosti služe sa više vrsta vina.

Kada pravite svečani ručak, zaboravite na dekorativne sveće, jer su one "rezervisane" samo za večeru. Ali, vodite računa da budu bez arome i lepo postavljene u svećnjak. I za kraj, nipošto nemojte da koristite papirne salvete, već nabavite lanene, savetuje Henson.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Guliver / ThinkstockPhotos hellomagazin
Tagovi: dekor sto