Sara Jovanović: Novi spot je idealna prilika za promenu imidža

Sara Jovanović: Novi spot je idealna prilika za promenu imidža

Autor: | 15/10/2015

0


Česte promene imidža deo su neobuzdanog temperamenta i kreativnosti pevačice Sare Jovanović, dok nezi lica i tela pristupa vrlo oprezno i drži se proverene rutine.

Godinama koristi iste preparate za negu koji odgovaraju njenom licu i starosnom dobu, živi zdravim životom i vodi računa o ishrani. Kao devojka koja jako voli da se šminka trudi se da se u tom umeću konstantno usavršava, a njen zaštitni znak su ajlajner i crveni karmin. Atraktivna brineta trenutno priprema novi singl i spot, što joj je inspirativno za potpunu promenu imidža.

Da li sa promenom godišnjeg doba menjati i način nege lica?

- Moja rutina je ista i leti i zimi. Jedino što tokom toplih dana izbegavam da se šminkam. Kada je reč o nezi, za sada mi najviše prija “Pantenol” emulzija koju nanosim svakog jutra jer volim da mi je koža lica dobro nahranjena, dok uveče ne volim da opterećujem kožu, tako da samo temeljno očistim lice. Jednom ili dva puta nedeljno kod kuće radim piling i trudim se da ne koristim jake preparate jer smatram da sam još mlada za to.

Koliko pažnje posvećujete koži tela?

- Imam nekoliko omiljenih proizvoda za negu kože tela, a osim po kvalitetu, preparate biram i po mirisu. Volim da moja koža miriše na čisto, a dopada mi se miris kokosa. Kad god idem u inostranstvo obavezno pronađem neke proizvode koji ne postoje na našem tržištu i koje nisam ranije koristila, jer volim da probam nove stvari.

Kakve parfeme volite?

- Trenutno mi je omiljeni parfem “My Secret” - B.U. To je osvežavajuća mirisna nota koja ne opterećuje i smatram da je idealna za svaku devojku. Od tinejdžerskih dana koristim B.U. parfeme i ne odričem ih se.

Poznato je da volite da se šminkate, koje make-up preparate obavezno stavljate pre izlaska iz kuće?

- Puder i sređivanje obrve olovkom su neizbežni. To su stvari koje se ne vide, a na koje utrošim najviše vremena. Zatim dolaze ajlajner i maskara, a kada nemam vremena - stavim samo maskaru, rumenilo i karmin. Najčešće je to ruž crvene boje, mada ponekad se uželim promene. Pošto je crveni karmin tokom godina postao moj zaštitni znak, primećujem da su ljudi razočarani kada promenim ruž, a često misle i da nešto nije u redu sa mnom.

Sada je popularan crveni ombre na usnama, kako vam se dopada taj trend?

- Već nekoliko puta pokušavala sam da se našminkam tako i dopada mi se kombinacija koja ide od tamnoljubičaste do roze, ali i od bordo do svetlocrvene kao što je bilo za potrebe slikanja za vaš magazin. Tada me je šminkao moj omiljeni šminker Aleksandar Đikić sa kojim uvek volim da radim. On se svakoj devojci posveti na poseban način i šminka je u skladu sa oblikom njenog lica, očiju i usana, što je i najvažnije.

Da li vam se nekada dešavalo da vas profesionalni šminkeri našminkaju lošije nego što biste to sami uradili?

- Dešavalo mi se da me neko našminka onako kako se meni ne dopada, što ne znači da loše šminka, već nam se ukusi ne poklapaju. Po prirodi sam veoma pedantna i vidim svaku i najmanju sitnicu, tako da ako je šminker precizan i ako nam se ukusi poklope, onda nema problema.

Kakav manikir vam je trenutno omiljen?

- Volim da se igram i veoma sam vešta u iscrtavanju svojih noktiju. Često koristim ombre ili neku drugu tehniku, svejedno je. Važno mi je samo da su boje vesele.

Vežbate li redovno?

- Već četiri meseca idem na kros-fit koji drži naša bivša košarkašica Jasmina Aleksandrov koja mi je zaista promenila život. Treninzi mi izuzetno prijaju, vežbe se rade u kratkim intervalimo od po dvadeset ili trideset sekundi, posle čega sledi odmor, a čitav trening traje oko sat vremena.

Kakve promene primećujete otkad redovno vežbate?

- Primećujem promene na telu, a i bolje sam raspoložena. Ono što je možda i najvažnije, treninzi su mi jako značajni za nastupe jer sam stekla odličnu kondiciju. Poznato je da volim da plešem na koncertima, a sada to radim s velikom lakoćom.

Da li vam instrukturka daje savete i o ishrani?

- Pričamo o ishrani, ali nisam drastično menjala svoj ustaljeni režim jer se oduvek zdravo hranim. Dan volim da započnem muslijem, voćem i grčkim jogurtom, za ručak jedem povrće i meso, za užinu voće. Ne brojim kalorije, ali se trudim da jedem raznovrsnu hranu, pazim na količine i izbegavam beli šećer umesto koga unosim prirodne šećere.

Postoje li namirnice kojima ne možete da odolite?

- To su italijanski specijaliteti, pre svega paste, a u poslednje vreme jako volim i fenoli kolač.

Trenutno pripremate novu pesmu, da li će ona pratiti i promenu vašeg imidža kao što ste do sada praktikovali?

- Svakako, i ne mogu to da dočekam. U saradnji sa mojim frizerom Vladimirom Simićem osmislili smo moj potpuno novi izgled kome se jako radujem. Za sada samo mogu da otkrijem da je reč o velikoj promeni.

Komentari (0)

Loading
Ivana Nikolić Hello!

Pročitajte još