Jovana Nikolić: Krojač svog života

Jovana Nikolić: Krojač svog života

Autor: | 09/10/2015

0


Posle sedam godina veze, pevačica Jovana Nikolić i biznismen Marko Mišković u tajnosti su sklopili brak. Iako su na “ludi kamen” stali još u januaru, tek nedavno su ovu radosnu vest podelili sa svetom.

Kćerka reditelja Božidara Nikolića pre nekoliko godina osvojila je publiku hit pesmom “Moli, moli”, ali se potom sklonila u ilegalu, jer je njen suprug bio u pritvoru. Dok je javnost nagađala šta se dešava u njihovoj vezi, pevačica i sin jednog od najbogatijih Srba postali su roditelji dvoipogodišnje devojčice kojoj su dali ime Antonina.

Sa muzičke scene odsustvovali ste iz najlepšeg mogućeg razloga - postali ste majka.

- Budući da je Antonina dovoljno velika da može da pevuši mamine pesme, odlučila sam da se vratim poslu.

Da li ste u potpunosti zadovoljni ulogom majke? Pravite li propuste, kajete li se zbog nečega?

- Blagoslovena sam što imam divno dete sa kojim do sada nismo imali ni najmanji problem. Zvuči neverovatno, ali je zaista tako. Majčinstvo me čini presrećnom, nadam se da na tom polju nikada neću načiniti propust.

Spadate li u roditelje koji za svoju decu imaju isplaniranu budućnost?

- Uverena sam da je svako krojač svoje sudbine. Nisam od majki koje pošto-poto forsiraju neke stvari i decu usmeravaju na put kojim ona istinski ne žele da idu. Nastojim da Antonini približim što više izbora, kako bi jednog dana lako odabrala idealan, i da joj, pre svega, usadim prave životne vrednosti. Možda zvuči kao fraza, ali podržaću je na putu koji sama odabere, ma kakav on bio.

Svedoci smo poražavajuće sudbine braka. Jeste li po tom pitanju tradicionalni ili moderni?

- Nažalost, nije samo brak devalvirana kategorija, već emotivni odnos uopšte. Mislim da je srž problema u slepom praćenju zapadnjačkog sistema, koji se meni uopšte ne dopada, pa se u njemu i ne snalazim. Ako u obzir uzmemo neka savremena pravila, slobodno mogu da kažem da živim kao da sam rođena u srednjem veku.

Kada ste shvatili da je Marko Mišković pravi muškarac za vas?

- Dobro se sećam jednog dana, tačnije jedne večeri, koja je to pokazala. Desilo se to veoma davno, ali kako je reč o nečemu što je samo naše, ne bih otkrivala detalje.

Ubija li roditeljstvo romantiku? Imate li vremena jedno za drugo?

- Na moguće promene pripremili su me još dok sam bila trudna, što nas je opomenulo da se na vreme dobro organizujemo, kako odnos ne bi trpeo. U međuvremenu, pokazalo se da se po tom pitanju ništa nije promenilo.

Postoji li idealan odnos dvoje ljudi?

- Sve zavisi kako ga tumačimo i doživljavamo. Postoje parovi kojima ni emotivni odnos koji se odvija kao po knjizi nije dovoljno dobar, što će reći da je idealna relacija u oku posmatrača. Ono što je meni ili vama savršeno, drugima možda smeta, i obrnuto.

Na kojim ispitima ljubav najčešće pada?

- Bez poštovanja ništa nema smisao, pa ni ljubav.

Šta će iz svega što ste do sada naučili jednog dana biti najbolji savet vašoj kćerki?

- Mislim da do njega još ni sama nisam doprla. Mudrost dolazi s godinama.

Važite za jednu od najbolje stilizovanih dama sa javne scene. Ko su vaše ikone stila?

- Nemam modne uzore, baš kao što se ne držim samo jednog stilskog pravca. U tom smislu vodilje su mi raspoloženje i prilika. Ipak, žene koje me najčešće oduševljavaju svojim odevnim kombinacijama su Ana Vintur, Kejt Mos, Popi Delevinj i Bjanka Brandolini.

Dajete li članovima porodice modne savete i ko vam se najčešće obraća za pomoć?

- Svi smo različiti i svako neguje neki svoj stil koji ne trpi sugestije drugih. O odevanju najčešće razmenjujem savete sa sestrom Mašom.

Koja modna pravila nikada ne kršite?

- Modna pravila odavno ne postoje. Suština je u tome da li možete da iznesete određenu kombinaciju. Nekome se, recimo, crvena i roze ili teget i crna ne slažu, dok meni savršeno idu zajedno.

U čemu ste sebi najprivlačniji?

- Sve zavisi od raspoloženja, ali recimo da su to najčešće dobre farmerke, bela atlet majica i nešto širi, opušten crni sako ili kožna jakna. Visoke potpetice su neizostvne, obično u boji koja odudara od svega, kako bi se razbila koloristička monotonija.

Koji je komad garderobe najopasnije oružje pri zavođenju?

- Najopsanije je kada garderobe uopšte nema.

Obično je ulaganje maksimuma u fizički izgled najefikasniji način instant podizanja samopouzdanja. Jeste li od onih žena koje najbolje izgledaju kada se najgore osećaju?

- Dok sam bila mlađa, u trenucima nezadovoljstva, sestra mi je obično govorila: “Hajde, našminkaj se i obuci, vodim te negde”. Znala je da će mi se, kada se sredim, što mi je kasnije i potvrdila, samopouzdanje samo vratiti. Nije se to ni danas mnogo promenilo.

U čemu ste najbolji, kako glasi naziv vaše nove pesme?

- Do te mere sam samokritična da me nikada nećete čuti da kažem kako sam u nečemu najbolja. Uvek može i mora bolje.

Komentari (0)

Loading
Nikola Golubović Andreja Damnjanović
Tagovi: Jovana Nikolić