Zašto Karl Lagerfeld nikad neće napustiti "Chanel"?

Zašto Karl Lagerfeld nikad neće napustiti "Chanel"?

Autor: | 06/10/2015

0

Karl Lagerfeld je već tri decenije kreativni direktor kuće "Chanel" i slobodno se može reći da je na toj poziciji direktni naslednik Koko Šanel, legendarne osnivačice prestižne francuske kuće. Dvadeset godina više radi za "Fendi". Dug radni staž, nema šta... No, vremešni kreator ni ne pomišlja da ide u penziju i ostavi iza sebe ceo taj ekstravagantni i glamurozni svet, koji je dobrim delom i sam stvarao poslednjih pola veka.

- Sebe smatram izuzetno srećnim čovekom, pre svega zato što mogu da se bavim onim što najviše volim i što za to imam savršene uslove. Ne moram ni sa kim da se takmičim. Znate li da su moji ugovori sa kućama "Chanel" i "Fendi" doživotni? Uopšte se nisam umorio. Ne volim usporene ljude, to mi je strašno – objašnjava Lagerfeld, koji je u intervjuu engleskom "Vogu" otkrio kako mu polazi za rukom da u isto vreme radi za dve ogromne modne kompanije, ali i za svoj brend.

- Nikad ih ne mešam, čak ni u mislima. To su sve različite stvari. Rekao bih da sam trostruka ličnost – jedna osoba radi za "Fendi", a potpuno druga za "Chanel", odnosno moju liniju. I nikad sebi ne postavljam pitanja, već pokušavam da nađem odgovore. Nije to ništa pretenciozno, iako možda tako zvuči. Verovatno sam postao mašina – kaže slavni dizajner.

 

Komentari (0)

Loading
Snežana Ilić Guliver/Getty Images
Tagovi: karl lagerfeld

Pročitajte još