Romantika i putovanje u balonu

Romantika i putovanje u balonu

Autor: | 29/09/2015

0


Pet destinacija koje možete da obiđete na jedinstven način: Balonom se može putovati svuda i videti sve, ali pet putovanja važe za najekskluzivnija koja se mogu doživeti

Od 1783. godine kada je izmišljen, let balonom jedan je od najjedinstvenijih načina da se putuje. Jezera, dvorci, manastiri, gradovi i sela - sve izgleda potpuno drugačije kada se vidi iz balona.

Putovanje balonom je romantično i neponovljivo za sve, a ne samo za ljubitelje Fileasa Foga. Balonom se može putovati svuda i videti sve, ali pet putovanja važe za najekskluzivnija koja se mogu doživeti.


1. Kapadokija, Turska

Kapadokija je lepa kao bajka koju je stvorio vetar, a balon za ovo nekadašnje utočište pravoslavnih monaha polazi iz mesta Gorem. Najlepše je poleteti u zoru.

2. Dolina Loare, Francuska

Ova rajska dolina Francuske poznata je po “kolekciji” dvoraca, rustičnim selima, lepim parkovima i tihoj reci. Dolina Loare smeštena je blizu Pariza, a balonom je treba posetiti u proleće ili leto, kada procveta cveće.

3. Luksor, Egipat

Hram u Luksoru, grad Teba, hram Hatšepsut i Dolina kraljeva su spektakularan prizor koji upotpunjuje sliku Nila. Treba ih posetiti u smiraj dana.

4. Vadi Rum, Jordan

Dramatične litice Vadi Ruma naseljene su još u vreme preistorije, a Sedam stubova mudrosti spominje i Lorens od Arabije. Pustinja je magična predveče, kada je sunce crveno.

5. Serengeti, Tanzanija

Poznati nacionalni park je najzanimljivije posetiti u vreme migracije ptica, zebra i gazela. Na ovo jedinstveno safari iskustvo, koje uključuje i doručak u džungli, obično se kreće u vreme zalaska sunca.

Komentari (0)

Loading
, Foto:Getty/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: putovanja turizam

Najnovije vesti